Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarımsal eğitimlerine devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kışın uzun gecelerinde yaz yoğunluğundan sıyrılan çiftçilerle eğitim toplantıları düzenliyor.

        Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat Fakültesine yeni atanan Dekan Prof. Zeki Mut, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nur İşler ile şube müdürlüğünde görevli teknik personelin katılımı ile Bilecik Merkeze bağlı Cumalı Köyünde birkaç köyün katılımı ile eğitim toplantısı düzenlendi. Köy kahvelerinde yapılan toplantılarda bitkisel ve hayvansal üretimde karşılaşılan sorunlar, desteklemeler, hayvanların kayıt altına alınması, aşılamalar, kırsal kalkınma yatırımları konularının ele alındığı karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak sorunlara çözüm önerileri getirildi.

        Toplantıda açılış konuşması yapan Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, "Kışın uzun gecelerinde yaz yoğunluğundan sıyrılan çiftçilerimize, toplantılar ve eğitimler düzenleyerek bu zamanları değerlendiriyoruz. Çoğu zaman benim de katıldığım bu toplantılara ilimize 3 hafta önce atanan Ziraat Fakültesi Dekanımız Zeki Mut da katılarak çiftçilerimizle tanışmak, dertleri ile hemhal olmak istemiştir. Bu yüzden kendilerine çok teşekkür ediyorum. Buğdayda çok çeşitli tohum kullanmamalısınız. Gübrelemenin etkili olması için toprak tahlili yaptırılmalı. Hayvancılıkta kendi yeminin en az yüzde 60-70 ini üretmek ve yılda en az bir döl alıp yaşatmak karlılık ve sürdürebilirlik için şarttır. Gençlerin tarım ve hayvancılıkla bağlarını kesmemelisiniz" ifadelerini kullandı.

        (DA-Y)

        20.01.2018 11:43:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa