Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belediye çalışıyor, Bartın güzelleşiyor

        (Fotoğraflı)

        Halil Tekin

        BARTIN (İHA) - Bartın Belediyesi yapılan altyapı ve üstyapı çalışmaları ile kent merkezinin çehresinin değiştirmeye devam ediyor.

        Bartın Belediyesi yapılan altyapı ve üstyapı çalışmaları ile kent merkezinin çehresinin değiştirmeye devam ediyor. Doğalgaz ve diğer altyapı çalışmaları tamamlanan tüm mahalle ve sokakları sil baştan yenileyen Bartın Belediyesi ayrıca kent merkezindeki 30-40 yıldır el değmeyen merdivenleri yenileyerek ışıklandırdı. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, "2017 yılı içerisinde Hükümet Caddesi altyapı ve üstyapı düzenleme çalışmaları tamamlandı. Düzenlemeler kapsamında; doğalgaz hattı ve yağmur suyu hattı döşendi, kanalizasyon şebekesi, su şebekesi, elektrik hattı, telefon hatları yenilendi. Yol granüllü taşlarla yapıldı. Aydınlatması yenilendi. Modern askı tipi çöp kovası ve çiçek saksıları yerleştirildi. Ağda Satan Adam, Simit Satan Adam ve Bakırcı heykelleri konularak cadde çok daha güzel bir görünüme kavuşturuldu. Aynı şekilde Kemerköprü, Şadırvan, Su Terazisi, Aşağı Cami, Karakaş, İskele, Yukarı Çarşı, Hamam, Mahmut Akcan Caddelerinin Altyapı ve üst düzenleme çalışmaları tamamlandı. Doğalgaz hattı ve yağmur suyu hattı döşendi, kanalizasyon şebekesi, su şebekesi, elektrik hattı, telefon hatları yenilendi ve modern aydınlatma yapıldı" dedi.

        Kent tarihini ön plana çıkaracak birçok çalışmaya da imza atan Bartın Belediyesi 2017 yılında güzel bir projeyi daha hayata geçirerek tarihi evlerin bulunduğu Kavaklı Caddesi'ni sil baştan yeniledi. Çalışmalar kapsamında caddenin tarihi görünümünü ön plana çıkarmak amacı ile bahçe duvarları taş duvar olarak örüldü. Cadde üzerinde bulunan evlerin araç ve yaya girişlerine ferforjeden yapılmış korkuluklu kapılar yerleştirilirken, örülen taş duvarlara aydınlatmalar yerleştirildi. Cadde üzerindeki tarihi çeşme ve çevresi restore edildi. Son olarak da antik parke ve granüllü taşlarla yeniden düzenlenen Kavaklı Caddesi çok daha güzel bir görünüme kavuşturuldu.

        "Mirasımıza sahip için ne gerekiyorsa yapıyoruz"

        Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bartın Belediyesi olarak ilimizin tarihini ön plana çıkarmak istiyor ve bu yönde çok fazla çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de "Kavaklı Caddesi İyileştirme Projemizdi. Gerçekleştirmiş olduğumuz yol, kaldırım çalışmaları ve çevre düzenleme çalışmaları ile tarihi evlerimizin bulunduğu Kavaklı Caddesi'ni çok daha güzel bir görünüme kavuşturduk. Sahip olduğumuz mevcut değerlerimize gereken ilgiliyi gösterip, gerek restorasyon ve gerekse de aydınlatma sistemleri yardımıyla görsellik anlamında zenginlik katmaya çalışıyor ve mirasımıza sahip için ne gerekiyorsa yapıyoruz " dedi.

        "30-40 yıldır el değmeyen merdivenleri yenileyerek ışıklandırdık"

        Açıklamasının devamında Bartın Belediyesi olarak mahallelerde vatandaşlarımız için hayatı kolaylaştıracak hizmetler yapmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Cemal Akın, "Kırtepe Mahallesi eski Hava Lokali yanında bulunan merdivenler ile Kırtepe Mahallesi 167. Sokak'ta bulunan merdivenlerin zeminlerinde tahribat oluşmuştu. 30-40 yıldır el değmeyen merdivenleri Bartın Belediyesi olarak yenileyerek ışıklandırdık. Böylece vatandaşlarımız bu merdivenlerimizden daha iyi şekilde faydalanmaya başladılar. Belediye olarak bundan sonrada mahallelerimizde vatandaşlarımız için hayatı kolaylaştıracak hizmetler vermeye devam edeceğiz" dedi.

        (HT-OA-Y)

        20.01.2018 11:03:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa