Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çankırı'da 28 bin öğrencinin karne sevinci

        (Fotoğraflı)

        Hilmi Çelikel

        ÇANKIRI (İHA) - Çankırı'da 28 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

        2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı. Çankırı genelinde bulunan 179 okulda, toplam 2097 öğretmen ile eğitim gören 3 bin 66 okulöncesi, 8 bin 605 ilkokul, 9 bin 102 ortaokul, 7 bin 989 ortaöğretim öğrencisi olmak üzere, toplam 28 bin 762 öğrenci karne aldı.

        Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, "Kendimize göre başarılı bir eğitim öğretim yılı geçti. Kazasız, belasız eğitimle dolu bir yıl oldu. Okullardaki faaliyetlerin çok olduğunu tahmin ediyoruz. Bakanlığımız 'ödev verilmeden tatil yapılsın' dedi. Öğrencilerimiz ikinci döneme güzelce tatil yaparak, dinlenerek hazır olsun istiyoruz. Bazı öğretmenler de 'biz ödev vermiyoruz ama velilerde istiyor' diyor. Böyle bir durum da var. Biz istiyoruz ki tatil tatil gibi, eğitim öğretim yılı da eğitim öğretim yılı gibi olsun. İkinci döneme daha iyi olarak fiziki eksiklerimizi de gidererek hazırlanacağız. Tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum" dedi.

        Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk de, "Çankırı genelinde 179 kurumda eğitim öğretimin birinci dönemi sona erdi. 5 Şubat tarihi itibariyle 2. dönem başlayacak. Tatil boyunca öğrencilerimiz aileleriyle birlikte vakit geçirecek. 4 aylık bir yorgunluğun stresin bu tatilde atılması hedefleniyor. Bu anlamda ödev verilmesi bakanlığımız tarafından da öngörülmedi. Öğrencilerimiz evlerinde aileleriyle sportif faaliyetlerle vakit geçirebilecek. Öğrencilerimizin ailesiyle güzel vakit geçirebilecek bir zaman dilimi olsun istiyoruz" diye konuştu.

        Çankırı Mareşal Çakmak İlkokulundaki öğrencilere karnelerini Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenleri verdi.

        Sınıfları gezen Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner ve Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk ile beraberindeki heyet öğrencilere karneleri ve hediyelerini verdi.

        Karnelerini alan öğrenciler 5 Şubat 2018'e kadar tatil yapacaklar.

        (HÇ-SLH-Y)

        19.01.2018 18:02:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa