Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uşak'ta yarıyıl tatili başladı

        (Fotoğraflı)

        Ertunç Öztürk

        UŞAK (İHA) - Uşak'ta 2017-2018 eğitim öğretim yılının 1. Döneminin sona ermesi nedeniyle Müjde ilkokulunda bir tören düzenlendi. Düzenlenen törende öğrenciler, karnelerini Uşak Valisi Salim Demir'in elinden aldı.

        Karne dağıtımı öncesi Uşak'ta ki eğitim kurumları hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin de öğrencileri kutlayarak, "Eğitim öğretim yılının ilk dönemini tamamladık. Okullarımızda görev yapan tüm idarecilerimize, 4 bin 600 öğretmenimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

        Öğrencilere tatilde bol bol oyun oynamalarını ve kitap okumalarını tavsiye eden Vali Demir, "Hepiniz başarılı bir dönemi bitirdiniz, çok çalıştınız. İkinci döneme hazır olmak için iyi dinlenin ve bol bol kitap okuyun. Sizler ülkemizin geleceğisiniz." dedi.

        Uşak'ta dönem içinde bir okulda daha Zenginleştirilmiş Kütüphanenin hizmete girdiğini, daha başka okullarda açılacak zenginleştirilmiş yeni kütüphanelerle okulların niteliğini yükseltmeyi amaçladıklarını ifade eden Vali Salim Demir "Okullarımızın fiziki imkânları Türkiye genelindeki ortalamaya bakıldığında gayet iyi durumda. Ancak biz bununla yetinmiyor daha fazla gayret edip okullarımızı daha güzel hale getirmek için çaba sarf ediyoruz. Okul idarecilerimiz okulların en iyi şekilde yürütülmesinden elbette birinci derecede sorumludurlar bununla birlikte bizler de Valilik olarak onlara her türlü desteği vereceğiz. Biz bugün öğrenci sayısı itibariyle neredeyse 185 devletin nüfusundan daha fazla bir sayıya sahibiz. Öğrencilerimizin, gençlerimiz sayısının çok olması bizi gururlandırdığı kadar aynı zamanda da sorumluluğumuzu artırıyor. Bu sorumlulukla, bu bilinçle bundan sonraki süreçte ikinci yarıyılda da eğitimin öğretimin daha kaliteli olması ve standartların daha yüksek olması için elbirliği, işbirliği ve gönül birliği ile okul idarelerimiz ve aileleriyle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteğiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konuda sizlerin de gayretli çalışmalarını görüyorum, hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından karne dağıtım törenine geçildi. Törene Vali Salim Demir ile birlikte Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal ile veliler katıldı.

        Vali Demir, karne töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada eğitim yılının ilk yarısının sorunsuz şekilde tamamlandığını ve il genelinde toplam 61 bin 80 öğrencinin karne aldığını sözlerine ekledi.

        (EÖ-MB-Y)

        19.01.2018 17:48:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa