Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİSKİ'den Kulp'ta dev altyapı yatırımı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, sözleşme bedeli 11 milyon 106 bin TL olan dev bütçeli altyapı yatırımı ile göz dolduruyor. Kulp'un bütün çehresini değiştirecek proje kapsamında 39 kilometre kanalizasyon, 49 kilometre içme suyu şebekesi döşenecek.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, ilçe merkezlerinde altyapı çalışmalarına hız verdi. DİSKİ Genel Müdürlüğü Kulp, Çınar, Çermik ve Kocaköy'ün tüm altyapısını yenileyecek projeleri eş zamanlı bir şekilde hayata geçirmeye başladı. Kent merkezindeki dev altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçelerin çehresi değişecek. Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, büyük projelerden biri olan "Kulp İlçesi İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı Yapım İşi" çalışmaları devam ediyor. Proje bedelinin yüzde 50'si İller Bankası'nın SUKAP Programı çerçevesinde verdiği hibeyle, yüzde 50'si ise DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanan yapım işi ile birlikte Kulp'un eskiyen, yer yer kullanılamaz hale gelen altyapısını değiştirecek. Kulp'un engebeli coğrafik yapısı sebebiyle dar ve elverişsiz sokaklarda devam eden çalışmaların aksamaması için ekip sayısı artırıldı. Projenin, vatandaşların mağdur olmaması için öngörülen tarihe yetiştirilmesi planlanıyor.

        39 kilometre kanalizasyon şebekesi döşeniyor

        Kulp'un tüm sokak ve caddelerinde yürütülecek çalışmalar kanalizasyon şebekelerinin döşenmesi işi ile başladı. Kanalizasyon şebekesi döşenmesi işi kapsamında 39 kilometre kanalizasyon şebekesi döşenecek, 655 adet muayene bacası yapılacak, bin 220 adet de abone bağlantısı gerçekleştirilecek. Kanalizasyon şebekesi yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından içme suyu şebekesi döşenmesi çalışmalarına başlanacak. Bu kapsamda 49 kilometre içme suyu şebekesi döşenecek, 2 adet 200 metreküplük, 1 adet 300 metreküplük depolar inşa edilecek. İş kapsamında ayrıca bin 220 adet abone bağlantısı gerçekleştirilecek.

        11 milyon 106 bin TL'lik dev altyapı yatırımı

        Kulp'un bütün altyapısını değiştirecek projenin sözleşme bedeli 11 milyon 106 bin TL oldu. 2017 Kasım ayında başlayan çalışmaların 16 Aralık 2019'da tamamlanması hedefleniyor.

        (İHA-MP-Y)

        19.01.2018 13:29:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa