Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mobil Kanser Tarama tır'ı Korkuteli'ne Geliyor

        (Fotoğraflı)

        Adem Durmaz

        ANTALYA (İHA)- Sağlık Bakanlığı'nın "Pembe Prensesi" Mobil Kanser Tarama tır'ı, 1 ay Antalya'nın Korkuteli ilçesinde kanser taraması yapacak.

        Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi ve Korkuteli İlçe Sağlık Müdürlüğünün organizasyonu ile Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliği kapsamında Antalya'da bulunan ve yaklaşık 1 ay Korkuteli'nde vatandaşlara hizmet verecek olan "Pembe Prenses" isimli Mobil Kanser Tarama tırı eski devlet hastanesi bahçesinde tarama yapacak.

        Korkuteli Sağlık İlçe Müdürü Uz. Dr. Oya Dirican, "Antalya'da birçok ilçede hizmet verecek olan Pembe Prenses Kanser Tarama tırında 40-69 yaş arası kadınlara ücretsiz meme kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere bağırsak kanseri ve 30-69 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri taraması yapılacak. Tırda son model dijital mamografi cihazı ile mamografi çekimi ile maliyeti oldukça yüksek olan kansere özgü HPV-DNA numune alımı ücretsiz yapılacak" dedi.

        (AD-SÇ-Y)

        19.01.2018 13:28:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa