Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geleceğin ressamları Avcılar'da yetişiyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Avcılar Belediyesine bağlı kent evlerinde uzman eğitimciler eşliğinde çocuklara okul öncesi dönemde sanat eğitimi verilerek geleceğe daha emin adımlarla atılması hedefleniyor.

        Avcılar Belediyesi'ne bağlı Cihangir Çocuk Evi'nde resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Düzenlenen sergiye çocuklar, eğitimciler ve veliler katıldı. Uzman eğitimciler gözetiminde yapılan resimlerin sergilendiği etkinlikte, çocuklar ortaya çıkardıkları eserlerin sergilenmesiyle mutluluklarını ifade etti.

        Avcılar Belediyesi Kent Evi'nden uzman yetkililer, kent evinde sanat eğitimi alan çocukların sosyal hayatta ve aile içinde davranışlarında gelişmeler gözlemlediklerini aktarırken, ayrıca ailelerden çok fazla olumlu geri dönüşler olduğunu ifade ettiler.

        Avcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlü'ğüne bağlı Barış Manço Kültür Merkezi, Cihangir, Firuzköy ve Tahtakale Çocuk Evlerinde; Resim, Heykel, El işi Kurdele, Bağlama, Keman, Gitar ,Halk Oyunları, Bale, Modern Dans, Tiyatro eğitimleri olmak üzere toplamda 37 bin 78 kişiye eğitim veriliyor. Müdürlük yetkilileri başkanı Dr. Handan Toprak Benli öncülüğünde uzman eğitimcilerin gözetiminde çocukları geleceğe hazırlarken sanatın her türlü dallarından faydalanarak Avcılar ve ülkemiz için katkılı olması amaçladıklarını ifade ediyorlar.

        Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, ''Bir çocuk değişir dünya değişir" ilkesiyle yarınımızın teminatı çocuklarımız için Avcılar Belediyesi olarak kent değerlerine saygılı, aydın ve çağdaş nesiller yetişmesi için çalışmaktayız. Hem ülkemizin geleceği hem de bulunduğumuz coğrafyadaki gelişmeler dikkate alındığında bu eğitimlerin değeri bizim açımızdan çok önemlidir. Cumhuriyeti kuran kadroların en önemli yatırımları çocuklar ve gençler üzerineydi. Bu doğrultuda Köy Enstitüleri'nden aldığımız ilhamı Avcılar Kent Evleri'nde yaşatıyoruz ve yaşatmaya devam edeceğiz'' dedi.

        (HB-HA-Y)

        19.01.2018 13:25:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa