Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milas'ta 23 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

        (Fotoğraflı)

        Demet Leyne

        MUĞLA (İHA) - Muğla Milas'ta 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle 176 eğitim kurumunda eğitim gören 23 bin öğrenci karne sevinci yaşadı. Öğretmenleri, velileri ve öğrencileri kutlayan Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, "Öğrencilerimiz geleceğimizin teminatıdır. Bu bilinçten hareketle öğrencilerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını, çalışarak vatana millete hayırlı birer inan olmalarını temenni ediyor, iyi tatiller diliyorum" dedi.

        Milas'ta eğitim-öğretim döneminin ilk yarısının tamamlanmasıyla, ilçedeki 176 eğitim kurumunda karne heyecanı yaşandı. Toplam 23 bin öğrencinin karne almaya hak kazandığı Milas'ta karne törenleri renkli görüntülere sahne oldu.

        Milas Sakarya Ortaokulu'nda ilk dönemin sona ermesiyle karne dağıtımı için resmi tören düzenlendi. Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milli Eğitim Şube Müdürü Coşkun Demir, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Acar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret ve Sanayici İş Adamları Derneği (TÜRKSİAD) Başkanı Mehmet Sert, okul müdürleri ve velilerin katılımıyla düzenlenen tören, ilçedeki sportif faaliyetlerde derece alan okul öğrencilerine ve deneme sınavlarında başarı gösteren öğrencilere madalya takdimiyle başladı. Protokol tarafından madalya alan öğrenciler, büyük bir sevinç yaşadı. Madalya alan öğrencilerin velileri, bu anları kayda alabilmek için deyim yerindeyse gazetecilerle yarıştı. Madalya töreninin ardından öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hitaben bir konuşma yapan Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, "Kıymetli meslektaşlarım, velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci dönemini tamamladık. Bir dönem boyunca emek vererek, çalışarak bu güne geldik. Vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 23 bin öğrencimiz, 2 bin 250 öğretmenimiz ve 176 eğitim kurumu ile Milas, bir il büyüklüğünde bir ilçedir. Bu vesileyle bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Sevgili öğretmenlerimiz bir dönem boyunca vefakarlık, özveri mesleği olan öğretmenliği icra ettiler ve yoruldular. 15 günlük tatil süresinde dinlenerek, yeni döneme zıpkın gibi hazır halde başlamalarını diliyorum. Ayrıca öğretmenlerimizi, Milas'ı ilimizde ve ülkemizde hak ettiği yere getirmeleri için öğrencilere çok güzel bir eğitim ortamını hazırlamalarını bekliyorum. O nedenle bu dönem yaptıkları emeklerden ötürü her öğretmenimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

        Öğrencilerin aldığı karnelerin aslında herkesin karnesi olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Müdür Bal, öğrencilerin geleceğimizin teminatı olduklarını belirterek, "Kıymetli velilerimiz, öğrencilerimize verdiğimiz karneler sadece akademik başarıyı yansıtmamaktadır. Bu karne hepimizin karnesidir. Yani sizlerin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve bizlerin karnesidir. Öğrencilerimizi sadece bir yarış atı gibi düşünmeyin onların da bir insan olduğunu, onların da farklı yeteneklere sahip olduklarını unutmamalı ve ona göre davranmalıyız. Düşük notlar varsa, öğrencilerimizin elinden tutmalı ve derslerini daha iyi bir seviyeye getirmelerini sağlamalıyız. Velilerimiz de çocuklarını giydirip, karınlarını doyurup, harçlıklarını vermekle yetinmemeli, çocuklarımızın duygusal anlamda da her zaman yanlarında olmalılar. Sevgili öğrenciler, geleceğimizin teminatı olduğunu unutmamalı ve bu bilinçten hareketle kötü alışkanlıklardan uzak durmalı, çalışarak vatana millete hayırlı birer insan olmanızı temenni ediyor, iyi tatiller diliyorum" dedi

        Törenin ardından sınıflara giren protokol üyeleri ve okul yöneticileri, öğrencilere karne takdiminde bulundu.

        (DL-OD)

        19.01.2018 13:25:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa