Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'de 184 bin 366 öğrenci karne aldı

        (Fotoğraflı)

        Hasan Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir İl genelinde 184 bin 366 öğrenci karnelerini alarak 15 günlük ilk yarı tatiline başladı. Gaziosmanpaşa İlkokuluna giderek öğrencilere karne dağıtan Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu öğrencilerin seviçlerine ortak oldular. Vali Yazıcı öğrencilere tatilde kitap okumalarını tavsiye ederek kitaplardan uzaklaşmayın çağrısında bulundu.

        Balıkesir il genelinde ilk ve orta dereceli il genelinde 834 okulda 184 bin 366 öğrenci ve 15 bin 99 öğretmen 15 günlük yarı yıl tatiline başladı. Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Gaziosmanpaşa İlkokuluna giderek öğrencilere karne ve hediyeler dağıtıp tatil sevinçlerine ortak oldular. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız "Öncelikle bir eğitim öğretim döneminin ilimizde sorunsuz ve başarılı bir şekilde gayretleri ve üstün çabaları nedeniyle bütün öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

        Okuma alışkanlığını asla terk etmeyin

        Yarı yıl tatiline giren öğrencilere iyi tatiller dileyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu "Balıkesir mutlu ve huzurlu şehirli öğrencilerimizde tatillerini mutlu ve huzurlu şekilde geçirsinler. Milli Eğitim Bakanlığımız tabi ki tatilde ders verilmeyecek dedi. Ders olmayacak ama valimizin de ifade ettiği gibi öğrencilerimizin okuma alışkanlığını asla terk etmemeleri lazım. Kitap onların en yakın arkadaşı dostu kitap okumaları ve gönüllerince de tatil yapmaları dinlenmeleri lazım ki 2. yarıya çok daha mutlu, huzurlu ve zinde bir şekilde girebilsinler. Ben tatile giren tüm öğrenci kardeşlerimizi kutluyorum derslerinde başarılar diliyorum her şey gönüllerince olsun. Eğitim ordusunun gerçekten gönüllü neferleri cefakar vefakar öğretmen arkadaşlarımızı da kutluyorum onlara da iyi tatiller diliyorum"şeklinde konuştu.

        15 gün iyi dinlenin

        Balıkesir il genelinde 184 binden fazla öğrenci ve 14 bin civarında öğretmenin yarı yıl tatiline başladığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı "Öncelikle öğretmen arkadaşlarımızın çok güzel bir tatil geçirmelerini diliyorum. Çünkü 2.dönem onlarla birlikte yeni bir heyecanla adeta yeni şarj olmuş bir şekilde ilerlemek adına BENGİ'ye biraz daha heyecan katmak adına öğretmenlerimizin özellikle bu 15 günde mutlaka çok iyi dinlenmelerini istiyorum. Bu gün karneleri verdik öğrencilerimiz tatile başladı. Milli Eğitim Bakanımızında ifade ettiği gibi ödev verilmedi. Ama en iyi dostlarından birisi olan kitaptanda uzaklaşmalarını istemiyoruz. Mutlaka tatil süresince kitap okumalarını arzu ediyoruz. Bengi ile tüm ilde bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bu farkındalık ve sinerjiyi oluştururken sizlerin sayesinde oldu. Basın mensuplarınada özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu konuyu sürekli gündem de tuttunuz, haber yaptınız, yazdınız anlattınız biz bundan çok mutluyuz. Tabi ki esas emek öğretmen arkadaşlarımda 14 bin öğretmenimin hemen hemen tamamı projeye sahip çıktı ve şehrin her noktasında Bengi ile ilgili mutlaka bir şeyler yapılıyor. Bunları hep birlikte başardık. Ben başta öğretmenlerimize sonra da basın mensuplarına bu konuyu yakinen takip ettikleri için teşekkür ediyorum. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bir çok ilçe belediyemiz bu konuya gerçek manada sahip çıktı. Ben Zekai Başkanım nezninde bütün belediye başkanlarımı tebrik etmek istiyorum. Biraz geride kalan başkanlar var bu konuya ilgide onlarında mutlaka daha öne geçeceklerine diğerlerine yetişeceklerine inanıyorum. Bu bir koşu, ilimiz için Balıkesir için koşuyoruz. Okuyan spor yapan ve bir takım değerlerle donatılmış bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bunu da inşallah hep birlikte başaracağız. Ben bu konuyla ilgilenen gazeteci arkadaşlarıma da iyi tatiller diliyorum. 15 gün sonra buluşmak üzere inşallah" şeklinde konuştu.

        (OF-

        19.01.2018 13:08:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa