Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        33 ülkeden 93 ressam Adana'da buluşuyor

        - Türk dünyası ressamları Adana'yı resmedecek

        ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 2. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı 22-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

        Resim sanatıyla Adana'nın küresel tanıtımını amaçlayan Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 2'ncisini düzenlediği Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı'na 33 ülkeden 93 ressam katılacak. 22-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, birbirinden değerli ressamlar, Adana'nın tarihi, doğal ve kültürel değerlerini tuvale yansıtacak.

        Küratörlüğünü Prof.Dr. Birsen Çeken ve Doç. Dr. Gültekin Akengin'in yürüttüğü 2. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı'na Arnavutluk, Azerbaycan, Başkordistan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çuvaşistan, Dağıstan, Hırvatistan, Gagauz Yeri, Gürcistan, Irak, İran, Kabartay Balkar, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Moğolistan, Nahçıvan, Nog'ay, Osetya, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Tataristan, Türkiye, Türkmenistan, Ural, Uygur Özerk Bölgesi, Yakutistan ve Yunanistan'dan 93 ressam katılacak. 2.Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı'nın ev sahibi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'nın tarihi, doğal ve kültürel değerlerini çeşitli tekniklerle resmedecek sanatçılarla 22 Ocak günü saat 10.00'da 75. Yıl Sanat Galerisi'nde buluşarak, sanat çalıştayını başlatacak. Törene Adana Kent Konseyi bileşenleri, sivil toplum örgütleri ve derneklerin temsilcilerinin yanı sıra sanatsever vatandaşlar da katılacak.

        Çalıştay, müzik dinletileri ve panellerle renklenecek

        Açılış seremonisinin ardından konuk ressamlar geziler yapıp, Adana'yı çıplak gözle tanıma fırsatı bulacak. Usta ressamlar, daha sonra 75. Yıl Sanat Galerisi'nde tuval karşısına geçip, Adana'yı anlatan somut ve soyut resimlerini yapmaya başlayacak. 10 gün sürecek etkinlikte ressamlar eserlerini ortaya çıkarırken, canlı müzik dinletileri de sunulacak. Çalıştay kapsamında yapılacak üç ayrı panelde Türk dünyası ressamları, Adanalı ressamlar ve sanatseverlere bir araya gelip, düşüncelerini ve deneyimlerini paylaşacak.

        93 ressamın Adana temalı somut ve soyut tabloları, 31 Ocak akşamı saat 18.00'da düzenlenecek törenle izlenime sunulacak. Türk dünyası ressamlarının oluşturacağı eşsiz Adana resim koleksiyonu sergisi bir hafta açık kalacak.

        (ELF-Y)

        19.01.2018 12:35:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa