Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüpsultanlı öğrencilerden 'Şefkateli'

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Şehit Murat Taş Ortaokulu öğrencileri, Şefkateli Mağazası'na 40 koli malzemeyi, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere mağaza yetkililerine teslim etti.

        Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın üzerinde hassasiyetle durduğu ve önemli sosyal projelerinden biri olan Şefkateli Mağazası, yardıma muhtaçlar ile hayırseverler arasında köprü vazifesi kurmaya devam ediyor.

        Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı Şefkateli Mağazası'na Şehit Murat Taş Ortaokulu öğrencileri anlamlı bir bağış yaptı.

        Giyim, oyuncak ve kırtasiye ürünü

        Ortaokul öğrencilerinin başlatmış olduğu sosyal sorumluluk projesi kapsamında 40 koli malzeme, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere mağaza yetkililerine teslim edildi. Kolilerde kazak, atkı, bere, eldiven, mont, pantolon, gömlek, oyuncak ve kırtasiye gibi ihtiyaç malzemeleri bulunuyor.

        "Sosyal sorumluluk projelerini arttırmalıyız"

        Okul Müdürü Selahattin Özdemir, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: "Sen Üşüyorsan Ben Uyuyamam" projesi kapsamında okulumuzda böyle bir faaliyet gerçekleştirdik. Velilerimiz ve öğrencilerimiz oldukça duyarlı davrandılar.

        Sosyal sorumluluk çalışmalarını arttırırsak çocuklarımız da iyiliğin tadına varır. İnşallah arkadan çok daha güzel bir nesil gelir ve birbirlerine sahip çıkarlar."

        Projeye desteklerinden dolayı Okul Müdürü Selahattin Özdemir'e ve öğretmen Hüseyin Karaduman'a mağaza yetkilileri tarafından "Şükran Beratı" takdim edildi.

        23 bin kişiye 93 bin parça giyim desteği

        2017 yılında Eyüpsultan'da oturan hayırsever vatandaşlardan toplanan 93 bin 179 parça giyim eşyası 23 bin 246 kişiye ulaştırıldı.

        Şefkateli Mağazası'na gelen eşyalar çocuk, bayan ve erkek olarak ayrıştırılıyor. Ayrıştırılan kıyafetler daha sonra yıkanarak ütüleniyor. Ardından da Şefkateli Mağazası için basılan özel etiketler takılarak, reyondaki yerlerini alıyor.

        Eyüpsultan'da yaşayan ihtiyaç sahipleri bu hizmetten yararlanabilmek için Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne müracaat ediyor.

        Müracaat eden kişilerle ilgili, aralarında sosyolog ve psikologların da bulunduğu alan tarama ekipleri incelemesi ve müracaat yapan kişilerin adreslerine gidilerek tespitler yapılıyor. Yapılan işlemler sonrası ailelere Şefkateli Mağazası'ndan, 3 ayda bir giyim kartı veriliyor.

        (HB-BA-Y)

        19.01.2018 11:52:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa