Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzurum'da 'Eğitici Eğitim' programı düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Sefa Tetik

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce aile eğitim programı kapsamında düzenlenen 'eğitici eğitimi' programı sona erdi. Eğitici eğitimine katılan 20 eğiticiye sertifikaları verildi.

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde düzenlenen eğitim programında bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Cemil İlbaş, aile eğitim programının önleyici ve koruyucu hizmetler açısından önemli olduğunu ifade etti.

        Sahada yapılan çalışmaların önleyici ve koruyucu çalışmalar açısından önemine vurgu yapan İlbaş, ''Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan Aile Eğitim Programı aile bireylerinin çağın gerektirdiği temel aile yaşam becerilerine yönelik bilgi, beceri ve tutumları kapsamlı olarak edinebilmeleri amacıyla oluşturulmuş önemli bir yetişkin eğitim programı olup, ailelerin sorun çözme kapasitelerini arttırmaya yönelik koruyucu ve önleyici hizmet sunmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda ilimizde gerçekleştirilecek olan Aile Eğitimlerinin yaygınlaştırılabilmesi AEP eğitici eğitimi programı düzenlendi. Eğitmenlerimiz önemli konularda bilgi edindi. Sahada yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Aile Eğitim Programı kapsamında daha çok hedef kitleye ulaşmak için yoğun bir çalışma programı düzenleyeceğiz'' dedi.

        AEP Eğitici Eğitimi Programı kapsamında dersler Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Derya Öcal, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şükran Göktaş, Uzman Eğitimci ve terapist Adalet Ömeroğlu, AEP Formatörü Ömer Çokgören tarafından verildi. Dört gün süren eğitim boyunca eğitici adaylarına; AEP'in alanları olan Aile Eğitim ve İletişimi, Sağlık, Medya, Hukuk ve İktisat alanlarının incelenmesi konusunda dersler verildi.

        Eğitim programı sonunda katılımcılara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş tarafından sertifika verildi.

        (ST-ÖB-Y)

        19.01.2018 11:43:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa