Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari'de 14 köy ile 42 mezra yolu ulaşıma kapandı

        (Fotoğraflı)

        Feyzullah Taş

        HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 14 köy ile 42 mezra yolu ulaşıma kapandı.

        Sabah saatlerinde aniden başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiyor. İl genelinde 14 köy ile 42 mezra yolu ulaşıma kapanırken, Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri de yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        Hakkari kent merkezinde kar kalınlığı 35 santimetrenin üzerine çıkarken, yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu belirtildi. Sabah saatlerinde lapa lapa kar yağışı altında karne almaya giden çocuklara aileleri de eşlik etti. Bazı vatandaşlar ise, toprak evlerinin damlarını temizleme telaşı içerisine düştü. Yağışların bu şekilde devam etmesi halinde kent merkezindeki kar kalınlığının bir metreyi geçebileceğini belirten vatandaşlar ise, yeni yılda bekledikleri kar yağışının yeni geldiğini ifade ettiler.

        Hakkari Belediye Başkanlığı ekipleri ise, 20 araçla kent genelinde karla mücadele çalışması başlattı.

        Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü de, Hakkari için yoğun kar yağışı uyarısında bulunarak, "Hakkari ili çevrelerinde görülecek olan kar yağışının yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

        (FT-MSA-Y)

        19.01.2018 11:13:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa