Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitimcilerden velilere uyarı

        (Fotoğraflı)

        Selami Deniz

        SİİRT (İHA) - Siirt'te 95 bin dolayında öğrenci yarın karnelerine alarak yayı yıl tatiline giriyor. Sömestri tatili öncesi karne alacak öğrenci ile velilere tavsiye ve uyarılarda bulunan eğitimci-yazar İzzettin İçin, özellikle karne alan öğrencilerin veliler tarafından onure edilerek, öğrencilerin bir dönem boyunca yapmış oldukları çalışmaların takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

        Kötü karne getiren çocukların asla azarlanmaması gerektiğini aktaran İçin, "Her veli şunu özellikle uygulamalıdır; iyi karne getirene ödül verilmesi gibi kötü karne getirene de ceza verilmemesi gerekir. Şunu bilsin ki bu karne sadece çocuğumuzun okul notları değil aynı zamanda bir nevi anne ve babanın da bir karnesi durumundadır" dedi.

        İçin, kötü karneden dolayı sadece öğrencinin durumunun sorgulanması gerektiği, aynı zamanda ailenin eğitime olan bakışında sorgulanması gerektiğini söyledi. Aile faktörünün önemine değinen İçin, ailelerin çocuklarıyla bu süre içinde daha fazla vakit geçirmeleri, çocuklarının aileleri ile geçirmiş oldukları zaman onların sosyal yaşantısı ve geleceğe yönelik plan ve projeleri açısından çok büyük önem ifade edeceğini dile getirdi.

        (SD-MP-Y)

        18.01.2018 16:42:20 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Siirt İlçeleri
        Tüm Siirt Haberleri
         Siirt

        Siirt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa