Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana'da buzağı ölümlerine karşı aşılama kampanyası

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana'da artan buzağı ölümlerinin önlenmesi amacıyla kent genelinde aşılama kampanyası başlatıldı.

        Buzağı ölümlerinin önlenmesi amacıyla bir otelrde gerçekleştirilen toplantıya il gıda tarım ve hayvancılık şube ve ilçe müdürleri, veteriner hekimler ve serbest veteriner hekimler katıldı.

        Toplantıda konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, gebelikten itibaren doğmadan ve doğduktan sonra kaybedilen her buzağının ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu ölümler, hayvan ithalatına kadar varan sonuçlar doğurabilmektedir. İl Müdürlüğü olarak bu konularda çalışmalarımız devam etmekte olup, sahada siz veteriner hekimlerin katkısıyla çalışmalarımız şekillenecektir" dedi.

        Adana'da 235 bin büyükbaş, 780 bin küçükbaş hayvan sayısının var olduğunu kaydeden Tekin, "235 bin büyükbaş hayvanın 150 bini dişidir. Yıl içinde 75 bin civarında gebelik olduğunu düşünüyoruz. Doğan buzağımızın takibi mutlaka bizim tarafımızdan yapılacaktır. Özel sektörün, belediyede çalışan veteriner hekimlerin, Üniversitelerimizin, damızlık birliklerinin, diğer kuruluşların ve tüm paydaşlarımızın bu aşamada bizimle ortak çalışmasını istiyoruz" diye konuştu.

        Tekin, ayrıca Adana'da yüzde 10'un üzerinde buzağı ölümü olduğunu söyleyerek, "Buzağı ölümlerinin hastalıktan ziyade, bakım besleme hataları ve işletme büyüklüğüne bağlı nedenler olduğunu görüyoruz. Ölen buzağıların yüzde 30'unun E-coli ve buzağı ishallerinden olduğunu görüyoruz ve ölümlerin önüne geçmek için işe koruyucu hekimlikle başlamış oluyoruz. Daha sonra diğer sebeplere yöneleceğiz. yüzde 10'luk ölüm oranını yüzde 5'lere düşürebilmek bizim için büyük başarı olacaktır. Bu çalışmalarla buzağı ölümlerinin önüne hep birlikte geçmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

        Toplantıda Dr. Tamercan Morkoç tarafından "Buzağı Ölümünü Önlemede Aşılamanın Önemi ve Önceden Alınması Gereken Tedbirler" konulu sunum gerçekleştirildi. Ardından Gürcan Öner, veteriner hekimlere, buzağı ölümlerinin azaltılması amacıyla alınan aşıların kullanımı ve aşılama sırasında dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi vererek buzağı ölümlerinin muhtemel sebepleri hakkında konuştu.

        (ELF-E)

        18.01.2018 15:43:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa