Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'de karla mücadele çalışmaları

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl Belediyesi, etkili olan yağışın ardından karla mücadele çalışmalarına başladı.

        Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, 20 araç ve 60 personelle karla mücadele çalışmasının sürdürüldüğü belirtildi.

        5 greyder, 5 yüklenici, 6 kamyon, 2 tuzlama aracı, 2 kaldırım temizleme aracı ve 60 personelle sürdürülen çalışmalar kapsamında ana arterler, cadde ve sokakların temizlendiği belirtilen açıklamada, "Kent genelinde başlatılan karla mücadele çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. 24 saat esasına göre yapılan çalışmalar kapsamında çarşı merkezi ve mahallerdeki cadde, sokaklar temizleniyor. İl genelinde ulaşım ve yaya trafiğinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tüm ekiplerimiz gece ve gündüz karla mücadele çalışmalarını sürdürecektir" denildi.

        Olası buzlanma ve saçaklarda biriken buz sarkıtlarına karşı da ekiplerin hazır olduğu belirtilen açıklamada, "Kar yağışının ardından oluşabilecek buzlanma durumlarına karşı tuzlama ve buzlama ekipleri hazır bekliyor. Yine çatılarda oluşabilecek saçaklar için itfaiye ekiplerimizce etkili bir çalışma yürütülecek. Çarşı merkezi başta olmak üzere kent genelinde çatılardan düşebilecek kar ve buz kütlelerine karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Meteoroloji, önümüzdeki günlerde kar yağışıyla birlikte buzlanma ve tipi olayının etkili olacağını değerlendirmektedir. Tüm vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşaması için yapılan uyarıları dikkate alması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

        Çarşı merkezinde akşam saatlerinde yapılacak çalışmalar kapsamında tüm araç sahiplerinin belediye ekiplerine yardımcı olması gerektiği vurgulanan açıklamada, çarşı merkezinde özellikle ana arterlerde yapılan araç parklarından dolayı zor anlar yaşandığı, tüm araç sahiplerinin duyarlılık göstererek, araçlarını daha uygun alanlarda park etmesi istendi.

        (YA-HİV-Y)

        18.01.2018 15:05:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
         Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa