Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TKDK'dan bilgilendirme toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        MUŞ (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD II 3. Başvuru Çağrı İlanının yayınlanmasıyla Hasköy ilçesinde vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

        TKDK tarafından IPARD II 3. Başvuru Çağrı İlanının yayınlanmasıyla Muş İl Koordinatörlüğü tanıtım çalışmalarına başladı. Destekleme kapsamında yer alan tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar ve çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbirlerine ilişkin bilgi paylaşıldı.

        Hasköy Halk Sağlığı Merkezinin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, katılımcılara TKDK ekibi tarafından ilk olarak proje süreci ile ilgili sunum yapıldı. Proje başvurusunda bulunmak isteyen gerçek veya tüzel kişiliklerin uyması gereken genel başvuru şartlarına da değinilen bilgilendirmede, yatırım yapmak isteyen yeni işletmeler için destek oranlarının yüzde 40-50, kapasite artırımı yapmayacak olan mevcut işletmeler için de destek oranlarının yüzde 50-60 arasında değişebileceği ifade edildi. Süt üreten tarımsal işletmelerde süt satışını kanıtlayabilen ve belirtilen sınırlarda kalmak kaydıyla hayvan mevcudiyeti olan yatırımların yüzde 70 oranında destek alabileceği kaydedilirken, yumurta tavukçuluğu sektöründe sadece kapasite artırımı yapmayacak olan mevcut işletmelerin destek kapsamında olduğu vurgulandı.

        (UU-MSA-Y)

        18.01.2018 13:32:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa