Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmit'te kadınlara kadın hakları ve sağlık eğitimleri verildi

        (Fotoğraflı)

        KOCAELİ (İHA) - İzmitli kadınlara hem hakları anlatılıyor hem de sağlık eğitimleri veriliyor.

        İzmit Belediyesi ve Kocaeli Barosu ortaklığında bir süre önce başlatılan kadın haklarıyla ilgili eğitimler devam ediyor. Şimdiye kadar 490 kişiye ulaşılan kadın hakları eğitimlerinin sonuncusu Cephanelik'teki Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nde yapıldı. İzmit Belediyesi'nin Mikro Kredi Şubesi'nden yararlanan kadınlara yönelik eğitimi Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatları Nuriye Yılmaz, Damla Özen ve Merve Gürkan Tasalı verdi. Kadınların ilgiyle izlediği eğitimde kadınlara hakları anlatılarak, kadına yönelik şiddetle mücadele konularından bilgi verildi.

        Bu arada Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamındaki eğitimler de devam ediyor. İzmit Belediyesi ile İzmit Kaymakamlığı'nın da katkı sağladığı eğitimler çerçevesinde şimdiye kadar 8 bin 632 kadına ulaşıldığı, hedefin 133 bin kadına ulaşarak meme kanseri, rahim kanseri, kalın bağırsak kanseri, kadın üreme sağlığı, sağlıklı beslenme, sigaranın zararları, obezite gibi konularda bilgilendirmede bulunmak olduğu kaydedildi. Yenidoğan Kültür Merkezi'nde de 110 kadına Toplum Sağlığı Merkezi görevlisi Figen Birinci tarafından konuyla ilgili eğitim verildi.

        (İÇ)

        18.01.2018 13:14:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa