Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yalovalı şehidin babasına "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verildi

        (Fotoğraflı)

        Saim Çotuk

        YALOVA (İHA) - 2016 yılının son günlerinde Fırat Kalkanı harekatında, El Bab'daki çatışmalarda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın'ın babası Şemsettin Yalçın'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Yalova Valisi Tuğba Yılmaz tarafından "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verildi.

        2016 yılında Fırat Kalkanı operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın'ın babasına Uygulama Oteli'nde "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" tevdi töreni düzenlendi. Törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, şehit ve gazi derneklerinin yöneticileri katıldılar. Şehit asker Ali Sezai Yalçın'ın babasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" Yalova Valisi Tuğba Yılmaz tarafından şehidin babası Şemsettin Yalçın'a takdim edildi. Vali Yılmaz burada yaptığı konuşmada, "Bugün Cumhurbaşkanımız adına şehidimizin ailesine tevcih ettiğimiz bu madalya ve berat bir anlamda devletimizin ve milletimizin ailemize duyduğu derin sevgi, saygı ve minnettarlığının da bir sembolü. Bu vesile ile şehidimiz Cihan Aksarı'yı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

        Şehit asker Ali Sezai Yalçın'ın babası Şemsettin Yalçın'ın, "Vatan sağolsun" sözü ise törende bulunan herkesi duygulandırdı.

        (SÇ-UGR-SO-Y)

        18.01.2018 10:18:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yalova İlçeleri
        Tüm Yalova Haberleri
         Yalova

        Yalova

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa