Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenimahalle'nin son 30 yılı kayıt altında

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediyesi, ilçenin son 30 yılını içeren yaklaşık 350 bin arşiv dosyasını dijital ortama aktardı.

        Kent kimliğini çağdaş ve güvenilir bir ortamda korumak amacıyla 2012 yılında 140 kişilik ekiple 2 yıllık bir çalışma yürüten Yenimahalle Belediyesi, İmar ve Şehircilik, Mali Hizmetler ve Hukuk İşleri Müdürlüklerinin arşivini modern bir yapıya kavuşturdu. 2012 yılı Mayıs ayında belediyenin bodrum katında tavanı akan, borulardaki sızıntılar nedeniyle nem içinde kalan, güvenlik sistemi bozuk, sıvaları dökülmüş personel çalışma alanı, sağlıksız, gelişigüzel istiflenen ve yıllardır biriktirilmesi nedeniyle yıpranan dosyalar, şimdi modern raylı sistemlerde ve dijital ortamda korunuyor. Bulunması ortalama yaklaşık bir hafta süren dosyalar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar ve tapu kayıtlarına ulaşmak isteyen müteahhitler için dosyalara ulaşmak şimdi daha kolay. Dakikalar içinde ulaşılan dosya kayıtları isteyenlere teslim edilebiliyor. Dijital arşivleme sistemi, birden fazla kullanıcının aynı anda bilgi edinmesine ve amaçları doğrultusunda kayıtları inceleyip kullanmasına olanak sağlıyor. Belgelere kolay erişim imkanı sunan sistem işgücü verimini arttırırken, zaman ve yer kayıplarını önlüyor.

        Dijital arşiv sisteminin Yenimahalle'nin geleceği açısından önemli bir hizmet olduğunu anlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yerel yönetimlerin vatandaşın belgelerine ve kentin kimliğine sahip çıkmakla sorumlu olduğunu ifade etti. Türkiye'de bu gibi hususlara gereken önemin verilmediğinden de yakınan Yaşar, "Vatandaşın hakkını koruyacak, mağduriyetini önleyecek çalışmaları yapan belediye sayısı azdır. Yenimahalle Belediyesinde dijital sistemi kurmadan önce yalnızca 2 çalışanımızın dosyaları bulması bir hayli zaman alıyordu. Ancak şimdi hem dosyaların orijinal hali kasalarda belirli bir düzende saklanıyor hem de dijital ortama aktarılan belgeler birkaç dakika içinde isteyenlere verilebiliyor. İnşallah en kısa zamanda Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün arşiv sistemini de yenileyeceğiz" dedi.

        (BC-Y)

        18.01.2018 09:50:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa