Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenimahalle'nin minik astronotları planetaryumda

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediyesi tarafından hayata geçirilen Evrensel Değerler Çocuk Müzesi'nde şimdi de çocuklar için planetaryum ve Uzay Merkezi faaliyete geçti.

        Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, açıldığı günden bu yana 15 binden fazla çocuğu ağırladı. Müzede şimdi de çocuklar için tamamen belediye imkanlarıyla planetaryum ve Uzay Merkezi faaliyete geçti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran, minik öğrencilerle planetaryumda ilk filmi izlediler. Öğrencilerle bir araya gelen Yaşar, astronot kıyafeti giyen miniklerle keyifli anlar yaşadı. Zehra Önder İlkokulu öğrencileri ile "Evrendeki Vaha" filmini izleyen Yaşar, öğrencileri plastik şişe, kablo ve alüminyum folyo kullanarak yaptıkları astronot kıyafetlerinden dolayı tebrik etti. Yaşar, minik öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

        "Evrensel Değerler Çocuk Müzesi'nin temellerini atarken sürekli kendini yenileyen bir proje yapmak için yola çıktık" diyen Yaşar, "Bugün müzemizde yeni açılan alanımızda öğrencilerimizle beraber ilk özel yapım uzay filmimizi izledik. Çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

        Yaşar, "Müze içinde belediyemiz imkânlarıyla yapılan planetaryum ile çocuklarımız uzay bilimleri hakkında eğitimler alacak. Uzman personel eşliğinde üç boyutlu görsellerle farklı bir deneyim yaşayacak öğrenciler, aynı zamanda aldıkları eğitimle de gök bilimleri hakkında bilgi sahibi olacak" dedi.

        Açıldığı günden bu yana 4-12 yaş grubu öğrencileri ağırlayan Evrensel Değerler Çocuk Müzesi'ndeki planetaryuma gelen çocuklar, uzay bilimleri hakkında uzman eğitmenler tarafından bilgilendirilecekler. Planetaryumda özel bir yansıtıcı yardımıyla Güneş'in, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsü izlenebilecek. Uzay meraklısı öğrencilerin uğrak mekanı olacak olan Evrensel Değerler Çocuk Müzesi Uzay Merkezi, simülasyonlar sayesinde ziyaretçilerini uzay yolculuğuna çıkaracak. Uzay hakkında merak ettikleri her şeyi öğrenecek olan öğrenciler, aynı zamanda üç boyutlu 360 derecelik görüntü ile keşfe çıkacak. Müzede uzay yolculuğuna çıkmak isteyen ziyaretçilerin randevu almaları yeterli olacak.

        (BC-Y)

        18.01.2018 09:44:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ankara İlçeleri
        Tüm Ankara Haberleri
         Ankara

        Ankara

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa