Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Meriç yer fıstığı' tescillendi

        (Fotoğraflı)

        EDİRNE (İHA) - Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, Edirne'nin Meriç ilçesinde yetişen 'Meriç yer fıstığı'nın, marka tescilinin alındığını söyledi.

        Meriç Kaymakamlığı, Meriç Belediye Başkanlığı, Meriç Ziraat Odası ve üreticilerle koordine halinde çalışarak ilçenin üretim ve tanıtımına katkı sağlayacak 'Meriç yer fıstığı' marka tescilini Türk Patent ve Marka Kurumundan aldı.

        Meriç Kaymakamı Erinç Demir Meriç yer fıstığının ekim alanlarını genişleterek Meriç yer fıstığının (tohumu) cinsi, lezzeti, kalitesinin korunması için mutlaka iyi bir kontrol mekanizması oluşturulması gerektiğini anlattı. Demir, "Meriç yer fıstığının Coğrafi İşaret başvurusunun bir an önce sonuçlandırılmasının ilçemiz ve üreticilerimiz adına önemli gelişme oldu" ifadelerine yer verdi.

        Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin de "Meriç Yer Fıstığı Türkiye pazarında resmi marka tescilli işaret amblemi ile satışa sunulacak. Meriç yer fıstığı inşallah çiftçilerimizin ve ilçemizin yüzünü güldürecek" ifadelerini kullandı.

        (SU-MK-Y)

        17.01.2018 17:46:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa