Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Mersin Antik Kilikya Limanları" kitabı tanıtıldı

        - MDTO tarafından bastırılan kitapların tanıtımını, kitabın yazarları Semihi Vural ve Meriç Alkan birlikte yaptı

        (Fotoğraflı)

        Koray Ünlü

        MERSİN (İHA) - Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından bastırılan ve yazarlar Semihi Vural ile Meriç Alkan tarafından kaleme alınan 'Mersin Antik Kilikya Limanları' kitabının tanıtımı yapıldı.

        MDTO Konferans Salonunda gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine, MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli, yazarlar ve sanatseverler katıldı. Toplantıda konuşan Özbenli, MDTO'nun 28. yılında 28. yayını kent kültürüne kazandırdığını söyledi. 28. kitabı kentte, kitap severlere ve araştırmacılara sunmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Özbenli, "MDTO, kurulduğu günden bu yana denizcilik faaliyetlerinin yanı sıra kent kültürü ve sosyal faaliyetleri her zaman ön plana almış bir kuruluştur. Bizlerde her zaman bu tür eserleri kent kültürüyle buluşturmaktan mutlu olduk. Bu kitabın bizim için başka bir anlamı da var. Yazarlarımızın hassasiyetlerinden yola çıkarak kitabımız kurucu başkanımız rahmetli İrfan Solmazer'e ithaf edilmiş olması da bizim için önem taşıyor. Yazarlarımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

        Yazar Semihi Vural ise kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. "Antik Kilikya Limanları"nın daha önce yayınlandığını kaydeden Vural, "Biz yeniden, yeni teknolojilerle, yeni araştırmalarla, yeni buluntularla ele aldık. Belki hale eksikliği de olabilir. Ancak şu anda dünyada araştırma kitapları anlamında iyi bir kitap ortaya çıkardığımızı düşünüyorum. Tabi gerçekten iyi bir ekibimiz var. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Mersin'de olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Meriç Alkan, her seferinde buradan enerji depolayıp ayrıldığını söyledi. Yolculuk yapmayı pek sevmediğini dile getiren Alkan, "Başlangıçta gelmekte biraz tereddüt yaşadım. Ancak torunum 'Mersin'i görmek istiyorum, gidelim' deyince bizde geldik. İyi ki de gelmişiz. Ben meslek hayatım boyunca hep araştırmacı olarak çalıştım. Ben bir fen bilimcisiydim. Ancak her araştırmanın temelinde bir literatür araştırması yatar, işe oradan başlarsınız. Bu yaptığımız işte bir anlamda öyle olacaktı ve tabi Mersin için olacaktı. Oda bana ayrı bir heyecan verdi. Yılların heyecanıyla, arkadaşım Semihi ile paslaşa paslaşa bu çalışmayı bitirdik. Birbirimize inanmamız ve güvenmemiz sonunda kitap ortaya çıktı. Kitap için çok özen gösterdik. MDTO'nun da desteği kitabımızı taçlandırdı. Ele alındığı andan itibaren kendini içine çeken bir kitap oldu. Dokunuşu bile çok güzel geldi ve mutlu olduk. Herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

        (KRY-Y)

        17.01.2018 15:50:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa