Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmangazi'de satranç heyecanı sürüyor

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Osmangazi Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası'nda birinci etap müsabakaları sona erdi.

        Osmangazi Belediyesi Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri'nde düzenlenen Okul Sporları Satranç Takım Turnuvası'na ilk, orta ve lise seviyesindeki okullardan toplam 314 takım katıldı. Okul sporları müsabakalarında en yüksek katılımlı yarışmalar arasında yer alan turnuvaya, sporcu aileleri de büyük ilgi gösterdi. 2 gün süren ilk etap müsabakalarında, kategorilerinde dereceye giren sporcular Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Bursa'yı temsil etmeye hak kazandı.

        Turnuvanın küçük kızlar kategorisinde Saadettin Türkün Ortaokulu birinci, Şahinkaya Ortaokulu ikinci, Demirtaş İsmail Hakkı Bursevi Kız İmam Hatip Ortaokulu üçüncü, Özlüce Nurettin Topçu Anadolu İmam Hatip Lisesi dördüncü oldu. Genç kızlar kategorisinde ise Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi birinci, Bursa Anadolu Lisesi ikinci, Barış Anadolu Lisesi üçüncü, Fatih Mesleki Teknik Anadolu Lisesi de dördüncü oldu. Yıldız kızlar kategorisinde Peyami Safa Ortaokulu birinci, Yüksel Bodur İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Kızıklar Ortaokulu üçüncü, Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi dördüncü oldu. Bunun yanı sıra gençler genel kategorisinde Özel Emine Örnek Okulları birinci olurken, ikinciliği Özel Final Lisesi, üçüncülüğü Bursa Anadolu Lisesi, dördüncülüğü ise Özel Çağdaş Öncü Okulları elde etti.

        Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yunus Şahin tarafından verildi. Turnuvaya katılan tüm sporcuları tebrik eden Şahin, "Belediye Başkanımız Mustafa Dündar gençlerin spor yapmasına büyük önem veriyor. Bu önemi sayesinde burada kardeşlerimiz turnuvaya katılarak dereceye girdiler. Osmangazi Belediyesi olarak yaz, kış turnuvalar düzenleyerek gençlerimizin spor yapması için gerekli özeni göstermekteyiz. Bütün sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum" dedi.

        Küçükler ve yıldızlar kategorileriyle 17-18 Ocak tarihlerinde devam edecek olan turnuvanın son etabı şubat ayında gerçekleştirilecek.

        (MA)

        17.01.2018 15:45:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa