Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat'ta şehit yakınları ve gazilere devlet övünç madalyası verildi

        (Fotoğraflı)

        Bahadır Muhlis Gökgül - Alpaslan Demir

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ta, Cumhurbaşkanlığı tarafından tevcih edilen devlet övünç madalyası, 14 şehit yakını ve gaziye düzenlenen törenle verildi.

        Yozgat Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olayları ve demokrasi nöbetlerini konu alan görüntülerin izlenmesi sırasında salonda duygulu anlar yaşandı.

        Tüm şehitleri saygı ve rahmetle andığını söyleyen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, "Bakanlar Kurulu kararıyla Cumhurbaşkanımızın emri ile şehit ailelerimize beratları verildi. Onların katlandıkları acılar ve kendi canlarını feda etmeleri çerçevesinde verdiğimiz bu madalya devletimizin onlara karşı bir nişanesidir. Hayatları boyunca saklayacakları bir değerdir. Bu insanlarımıza biz özellikle Yozgat'ta sahip çıkmak adına her türlü çalışmayı yapıyoruz, onların emrindeyiz. O insanlarımızın acılarını bir nebze olsun dindirmek en büyük görevimiz. Bu çerçevede tüm ailelerimize pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Sıkıntılarında onlara destek olmaya gayret ediyoruz. Sadece devletin birimleri değil bu millet şehitlerimize sahip çıkıyor. Zaten şehitlerimize sahip çıkmazsak bu ülkenin geleceği olmaz. 15 Temmuz ihanetinde gördüğümüz üzere Yozgat hep ayaktaydı ve vatanına, milletine sahip çıktı. Kendilerini feda eden şehitlerimizin ailelerine devletimizin vefa örneği şeref madalyası ve beratı onlara tebliğ edildi. Allah bir daha böyle acıları bu ülkeye yaşatmasın" dedi.

        15 Temmuz gazisi Mustafa Çetinkay ise,"Devletimizden Allah razı olsun bize bu ödülü verdiği için. Biz her zaman devletimizin emrindeyiz, elimizden ne gelirse yaparız. Bir daha Allah bu ülkeye 15 Temmuz yaşatmasın" şeklinde konuştu.

        Şehit yakını Ömer Şimşek de, "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Biz her şeyin üstesinden geleceğiz. Hepimiz devletimizin yanında olacağız" ifadelerine yer verdi.

        Konuşmaların ardından, şehit askerler Nusrat Atmaca, Mehmet Koçak, Bekir Şimşek, Oktay Durak, Mehmet Ünal, Kadir Çelebi, Yılmaz Oğuzhan Kula. Şehit Polisler, Mustafa Aslan, Mücahit Erbaş, Osman Belkaya ile Yunus Emre Doğan'ın yakınlarına, devlet övünç madalyası ve beratı takdim edildi. 15 Temmuz gazileri, Nilgün Soysal, Muhammet Emin Tekin ve Mustafa Çetinkaya da devlet övünç madalyası ve beratını aldı. Madalya töreni sırasında, şehit ve gazi yakınları duygulu anlar yaşadı.

        Düzenlenen törene, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, kurum müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

        (BMG-UY-AŞ-Y)

        17.01.2018 15:43:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa