Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nilüfer 17. Uluslararası Spor Şenlikleri için hazırlıklar başladı

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Çocukları ve gençleri sporun kardeşliğiyle buluşturan, uluslararası olma özelliğiyle dünya barışına katkı koyan, Türkiye'de ilk ve tek olan Nilüfer 17. Uluslararası Spor Şenlikleri bu yıl da geniş katılımla gerçekleşecek.

        Nilüfer İlçe Kaymakamlığı himayesinde, Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyespor iş birliğiyle 20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilecek olan Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'nin bilgilendirme toplantısı, Sheraton Otel'de yapıldı. Futbol, basketbol, voleybol ve tenis gibi branşların yanı sıra bu yıl dağ bisikleti, geleneksel Türk okçuluğu, karting, model uçak ve model araba yarışları da eklendi.

        Nilüfer 17. Uluslararası Spor Şenlikleri'nde 28 branşta büyük heyecan yaşanacağını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'nin Türkiye'de tek ve örnek olduğunu söyledi. Nilüfer'de, 'Herkesin en az bir müzik aleti çalması, sporun bir branşıyla ilgilenmesi ve güzel sanatların bir dalıyla uğraşması' hayalini gerçekleştirme çabası içinde olduklarını belirten Başkan Bozbey, ilki 2001 yılında düzenlenen Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'nin de, bu hayali oluşturmaya çalışan anlayışın ürünü olduğunu vurguladı.

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kapsayan bir süreç içinde olmasının da, şenliklere ayrı bir anlam kattığını ifade eden Başkan Bozbey, "Kaymakamlığımızın, ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün ve okullarımızın sahiplenmesiyle bu düzeye ulaşan etkinliğimiz, kurumsal anlamda da bundan böyle hem nitelik hem nicelik olarak artarak devam edecektir. Nilüfer'de birlikte spor yapan kişi sayısını artırabilirsek, kentte demokrasiyi de, birbirimize olan saygı ve sevgiyi de mutlaka oluşturacağız. Etkinliğimizde, çocuklarımız ve gençlerimiz heyecan ve mutluluklarını, dostluklarla pekiştiriyor. Hedefimiz de aslında bu. Nilüfer'in bu anlayışı devam edecektir" dedi.

        Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'ne, Nilüfer'in Türkiye'deki ve yurtdışındaki kardeş kentlerinden de katılım olduğunu hatırlatan Bozbey, "Çocuklarımızın, kardeş kentlerimizden gelecek olan misafirlerimizle hem kültür paylaşımında bulunmalarını ve dost olmalarını sağlamış olacağız. İnanıyorum ki çocuklarımız, diyaloglarını sürdürdüğü taktirde, ülkemize de dünya barışına da katkı sağlayacaklar. Uluslararası boyutuyla yapmış olduğumuz bu etkinlik, bir nevi dünya barışına hizmettir" şeklinde konuştu.

        Bu tür organizasyonların geleneksel hale gelmesinin, kurumsal nitelik kazanmasının ve sürdürülebilir hale gelmesinin önemli olduğunu belirten Nilüfer İlçe Kaymakamı Avni Oral da, Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'nin bu yönüyle önemsenmesi ve değer verilmesi gereken bir etkinlik olduğunu söyledi.

        Amaçlarının, güçlünün ayakta kaldığı ve rakibinin mağlubiyetine sevinen bir duygu oluşturmak olmadığının altını çizen Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi ise, "Sporu, bir araç olarak kullanıp, farklılıkların bir arada kaynaşmasına bir zemin oluşturmak, bunun ortamını sunmak istiyoruz. Çağı aşan, yaşadığı zamanı takip etmeyi hedefleyen bir gençliği bu ülkeye kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

        Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'ne geçen yıl 177 eğitim kurumundan 23 bin 611 öğrenci katılarak, 26 branş ve 174 kategoride büyük heyecan yaşamıştı.

        (AÇ)

        17.01.2018 15:39:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa