Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul'dan Muş'a gönül köprüsü

        - Üniversiteliler, ilkokul öğrencilerinin hayallerini gerçekleştirdi

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        MUŞ (İHA) - İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜD) öğrencileri tarafından başlatılan "Sosyal sorumluluk" projesi kapsamında öğrencilerin isteklerine göre hazırlanan hediye kolileri, Muş'taki 4 okuldaki ihtiyaç sahibine dağıtıldı.

        İAÜD öğrencisi Muşlu Seda Güler ve arkadaşlarının kendi imkanlarıyla topladıkları yardım paketleri sahiplerine ulaştırıldı. Gönüllü olarak öğrencilerin isteklerine göre hediyeler toplayan üniversiteli öğrenci topluluğu, Muş'ta 320 öğrencinin bot, kıyafet, kırtasiye ihtiyacını karşıladı. Proje hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinden Seda Güler, Türkiye'nin birçok ilinde ihtiyacı olan öğrenciler için bir sosyal sorumluluk projesi tasarladıklarını ve bunu ilk olarak Muş'ta hayata geçirdiklerini söyledi.

        İlk olarak Muş'taki ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit ederek, ihtiyaçlarını sorduklarını ifade eden Güler, "Öğrenciler, öğretmenleri aracılığıyla bizlere isteklerini ilettiler. İstanbul'da kapsamlı bir çalışma yaparak istenilen her şeyi gönüllü arkadaşlarımızla tertipli bir şekilde paketledik ve şimdi de bu hediyeleri dağıtmak için Muş'tayız. Gerçekleştirdiğimiz projenin amacı, hem yüreği güzel kardeşlerimizin yüzündeki tebessümü görmek, hem de Türkiye'nin her köşesinde bulunan üniversiteli gençlerin tanımadıkları kişilerle iletişime geçip kopmayan bir kardeşlik bağı oluşturmaktır. Kötülüğün, delaletin, zilletin kocaman olduğu dünyada bu şekilde küçük şeylerle insanları mutlu etmek gerçekten çok güzel bir şey. Bizler bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle anladık ki çoğumuzun fazlalıkları birilerinin ihtiyacı. Muş ilimizde toplamda 320 kardeşimizin bot, kıyafet, kırtasiye ihtiyacını karşıladık ve bu bizi geçekten çok mutlu etti. Projemizi ilk başlatırken kardeşlerimize ihtiyacınızı yazın dediğimizde kimi 4 yaşındaki kardeşi için kazak, kimi evinin balkonuna asmak için bayrak istemişti. Bu kadar düşünceli çocukların ihtiyacını karşılamak bizim için büyük bir onurdur. Projemizle bir kez daha anlıyorum ki aslında iyi insanlar yok değil, sadece bunu ortaya çıkaracak icraatlar gerekiyor. Ülkemiz gençlerini, iyi insanların iyiliklerini ortaya çıkaracak projeler yapmaya davet ediyor, başlattığımız bu projenin devamını daha iyi bir şekilde, daha çok kişiyle yapma dileğiyle diyor, bütün destek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

        Minik yüreklere dokunmak için aynı şehirde yaşamanın gerekmediğini ifade eden Türkçe öğretmeni Aslıhan Tokuz ise, "Öncelikle bu güzel organizasyonu sağlayan Seda Güler'e ve katkı sağlayan bütün üniversite öğrencilerine çok teşekkür ediyorum. Mesleğine aşık bir öğretmen olarak çocuklarım için mesleğimi en iyi şekilde icra etmeye çalışıyorum. Bir çocuğa en çok yakışan aksesuar onun tebessüm etmesidir, onun mutlu olmasıdır ve gözlerinin ışıl ışıl parlamasıdır. Sizler benim çocuklarımın gözlerinin ışıl ışıl parlamasına vesile oldunuz. Biz bu organizasyon sayesinde şu çıkarımı da yapabiliriz. Demek ki minik yüreklere dokunmak için aynı şehirde yaşamak gerekmiyor. Aramızda kilometrelerce mesafe olsa da siz, minik yüreklere dokundunuz. Başta öğrencilerimi sonra da beni mesut ettiğiniz ve yalnız olmadığımızı bize hissettirdiğiniz için çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

        (UU-MSA-Y)

        17.01.2018 13:45:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa