Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Girişimcilere ödülleri verildi

        - Erciyes Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Doğan:

        - "Teknopark olarak amaçlarımız arasında girişimciliği desteklemek var"

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Ali Göç

        KAYSERİ (İHA) - Erciyes Teknopark AŞ ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından düzenlenen 'Benim İşim Girişim' yarışmasında dereceye giren girişimcilere ödülleri verildi.

        Teknopark Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Erciyes Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Doğan, ORAN Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci ve yarışmaya giren girişimciler katıldı.

        Törenin açılış konuşmasını yapan ORAN Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci, Türkiye'nin yeni girişimcilere ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "ORAN Kalkınma Ajansı olarak girişimci özelinde çalışmalar yapmak bizim ana faaliyetlerimiz içerisindedir. Erciyes Teknopark'ta bu konuda Sera Kuluçka Merkezi'mizde yıllardır faaliyetlerde bulunuyor. Bizde girişimcilere daha farklı ufuklar açabilir miyiz diye Teknopark ile işbirliğine gittik ve bu yarışma organizasyonunu beraber düzenledik. Ülkemizin yeni girişimcilere ihtiyacı var. Girişimcilik her zaman destekleniyor. Her türlü ortamda da girişimciliğin öneminden bahsediyoruz ama bu yarışmanın şöyle bir özelliği var; teknolojik girişimlerdir. Bizim için normalde var olan şeylerin sayısının artırılması önemli ama sizin gibi teknoloji tabanlı fikirlerin girişime dönüştürülmesi fazla önem arz ediyor. Çünkü, biz şuanda ülkemizin teknoloji tabanlı üretime geçmesi için gerek hükümet olarak gerek kamu kurumları olarak gerekse bireysel iş adamları olarak uğraş veriyoruz. Bu yarışmada bu uğraşa bir nebzede olsa tuz kattıysa memnun oluruz" ifadelerini kullandı.

        Erciyes Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Doğan ise, Teknoparkın amaçları arasında girişimciliği desteklemenin de olduğunu belirterek, "Biz bu protokolü 3 ay önce imzaladık. Hayırlı bir iş için imza attığımızı düşünerek yola çıktık. İnşallah neticelerini de alacağız. Teknopark olarak amaçlarımız arasında girişimciliği desteklemek var. Bu çerçevede teknoloji tabanlı ürünler çıkarmak üzere fikirleri değerlendirmeye çalışıyoruz. Bunu sağlamak içinde şuanda yürüttüğümüz faaliyetler var. Bunlardan biride Sera Kuluçka Merkezimizdir. Orada bin metrekarelik alanda 'Bir fikrim var' diyenlere yer temin ediyoruz. Eğer bu fikrin ürüne dönüşme kabiliyeti varsa da onu yatırımcı ile buluşturarak yer veriyoruz ve destekliyoruz" şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından yarışmayı kazanan girişimcilere, projelerini hayata geçirmek için toplamda 80 bin TL'lik ödül verildi.

        (AG-AÖ-Y)

        17.01.2018 13:03:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa