Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ticaret Sicil Harçları artık Siirt TSO'da tahsil edilebilecek

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Niyazi Deniz

        SİİRT (İHA) - Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, daha önceden vergi dairelerine yatırılan Ticaret Sicil Harçlarının artık Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Sicil memurluğu tarafından tahsil edilmeye başlandığını açıkladı.

        Kuzu, hükümetin yatırım ortamının iyileştirilmesi maksadıyla Ticaret Sicil harçlarının Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından tahsil edilmesi için de bazı kanunlarda değişikliğe gittiğini, bu konudaki uygulamanın 1 Ocak 2017'den itibaren yürürlüğe girdiğini söyledi. Önceden gerçek kişilerin, şirketlerin ve kooperatiflerin ticari faaliyete başlamadan önce ticaret sicil kaydı oluşturmak zorunda olduğunu da dile getiren Kuzu, kayıt sırasında bazı belgelerin yanı sıra vergi dairelerine ticaret sicil harcı yatırıldığını gösteren makbuz istendiğini ifade etti.

        Sicil harçlarının vergi dairelerine yatırıldığını kaydeden Başkan Kuzu, "Ancak, bürokratik işlemleri çoğaltan bu uygulama yeni yıldan itibaren kaldırıldı. Ticaret sicil harçları artık odamızda tahsil edilebilecek. Üyelerimiz, odaya geldiğinde burada hem ticaret sicil harcını yatırmış olacak, hem istediği belgeyi alarak zaman kaybetmeden işlemlerini bitirmiş olacaklar. Bilindiği üzere odamız yanı başında bulunan defterdarlığın yeni Vilayet binasına taşınacağı gerçeği bizleri de çok düşündürmeye başlamıştı, üyelerimizin lehine uygulamalar içeren bu tebliğin zamanlama olaraktan dolayısıyla başta Hükümetimize ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ediyoruz" dedi.

        (MND-MP-Y)

        17.01.2018 12:46:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Siirt İlçeleri
        Tüm Siirt Haberleri
         Siirt

        Siirt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa