Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye'de çiftçilere basınçlı sulama destekleri anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün düzenlediği Basınçlı Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi konulu bilgilendirme toplantısı ilgi gördü. Ticaret Odası Salonu'nda yapılan toplantıya, Burhaniye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Orhan, Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman ile Burhaniye Tariş Başkanı Nadir Karayaz ve çiftçiler katıldı.

        Toplantıda, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden gelen Ziraat Mühendisi Hasan Karaca, Sedef Domaç ve Şaban Kesen, basınçlı sulama sistemlerinde uygulanmaya başlanan yüzde 50 hibe destekleri konusunda bilgiler verirken, Burhaniyeli çiftçilerin bu desteklerden yararlanmalarını istediler. Konuşmacılar, Burhaniye'deki sulama sistemlerinin desteklemeye uygun olduğunu anlattı. Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Mehmet Pala'nın da izlediği bilgilendirme toplantısında, Sulama Mühendisi Muhsin Pala'da, sulama sistem ve teknikleri konusunda bilgiler verdi. Türkiye'nin su fakiri bir ülke olduğunu anlatan Pala, suyun israf edilmemesini söyledi. Toprağın yapısına göre sulama sistemi kurulmasını isteyen Muhsin Pala, bitkinin suya ihtiyacı olduğu zamanın iyi bilinmesini istedi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Orhan, konuşmacılarla katılımcılara teşekkür ederken, bilgilendirme toplantılarının devam edeceğini söyledi.

        (FT-EME)

        17.01.2018 12:13:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa