Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Emanetlerimize Sahip Çıkalım" projesi

        - Adana Valisi Mahmut Demirtaş:

        - "Bu projemizin hem maddi hem de manevi bir yönü var. Hem maddeyi koruyacağız hem de manevi yönleriyle de çocuklarımıza vermemiz gereken şeyleri ortaya koyacağız"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana Valiliğinin öncülüğünde sürdürülen "Güney Adana Kalkınma Programı" kapsamında, İl Müftülüğünce düzenlenen ''Emanetlerimize Sahip Çıkalım'' projesinin açılış töreni Vali Mahmut Demirtaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

        Etkinliğin açılış konuşmasını İl Müftüsü Hasan Çınar yaptı. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek'in konuşmalarının ardından ise Vali Mahmut Demirtaş bir konuşma gerçekleştirdi.

        Güney Adana'da en fazla yaşanan sıkıntılardan birinin okullara verilen zarar olduğuna dikkat çeken Vali Demirtaş, "Okullarımızı akşam sağlam bırakıp sabah geldiğimizde okullarımızın yapılı yerlerinin ya da tabelalarının kırıldığını görüyorduk. Bu durum bizi çok üzüyordu. Çocuklarımızın yanında bunların hiçbir kıymeti yok ama nihayetinde devletimizin de bir bütçesi, kaynağı var. Bu kaynakların doğru kullanılması lazım" dedi.

        Vatandaşların hizmetinde kullanılan emanetlere sahip çıkmak gerektiğini vurgulayan Vali Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Belediyenin otobüsü vatandaşlarımıza ulaşım için kullanılırken herhangi bir yerde o otobüsün yakıldığını veya camlarının kırıldığını düşünelim. Sonucunda o bölgedeki vatandaşlarımız o hizmeti belirli bir süre alamayacaklar. Camı kırıldığı veya yandığı için ciddi bir maliyet ortaya çıkacak. O paranın harcanması halinde diğer yapmamız gereken hizmetlerimizde aksama meydana gelecek. Örneğin yol götüremeyeceksiniz, su götüremeyeceksiniz. Bunlar çok önemli şeyler."

        Bu projenin şu ana kadar yapılan projelerin en güzellerinden biri olduğunu ifade eden Demirtaş, "Bu projemizin hem maddi hem de manevi bir yönü var. Hem maddeyi koruyacağız hem de manevi yönleriyle de çocuklarımıza vermemiz gereken şeyleri ortaya koyacağız. Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerinde yer aldığı üzere dinimiz insanlara birinci olarak doğruluğu, dürüstlüğü, yalan söylememeyi, emanete sahip çıkmayı ve hainlik etmemeyi emretmektedir. Emanete sahip çıkmak çok önemlidir. Müslümanlığın en önemli öğretilerinden bir tanesidir. Bu kamu malı olabilir, özel bir mal olabilir. Bu şehit yakınlarına sahip çıkma olabilir, gazilerimize sahip çıkma olabilir, engellilerimize sahip çıkma olabilir, bu ülkenin bayrağına, devletine, toprağına sahip çıkma olabilir. Bunların hepsini bir değerlendirmek gerekir. Onun için Yüce Allah'ın vermiş olduğu bu nimetlerin bizlere birer emanet olduğu bilinciyle yaşamak gerekir diye düşünüyorum'' diye konuştu.

        İl Müftülüğünün projeyi sahada güzel bir şekilde uygulayacağına inandığını söyleyen Vali Demirtaş, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

        Açılış töreni, proje kapsamında vatandaşların hizmetinde kullanılan emanetlerin başta kamu görevlileri olmak üzere, toplumun her kesimi tarafından korunması gerektiği bilincini yaymak maksadıyla oluşturulan "Emanet Koruyucuları" ekibine rozet takılmasının ardından sona erdi.

        (ELF-Y)

        17.01.2018 12:09:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa