Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekkeköy Belediyesinden kadınlara özel tesisler

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Tekkeköy Belediyesi ilçenin farklı bölgelerinde sosyal, kültürel, eğitimsel ve sportif faaliyetler başta olmak üzere daha birçok alanda kadınlara yönelik çalışmalarıyla büyük takdir topluyor.

        İlçenin dört bir yanına bayanlara yönelik birçok tesis ve faaliyet alanı kazandırdıklarına dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Göreve geldiğimizde bayanlara ait özel hiçbir tesis yok iken bizler ilçemizin her bölgesine bayanların kullanacağı tesisler, binalar, konaklar inşa ederek hizmete sunduk. Bayanlar toplumumuzda ailenin temel taşı, bir anne, bir eş en önemlisi hayata yön veren en önemli kişilerdir. 'Yuvayı dişi kuş yapar' atasözü bunu en güzel şekilde açıklamaktadır. Evin tüm yükünü üzerinde bulunduran annelik gibi mukaddes bir görevi en iyi şekilde yerine getiren vefakar cefakar annelerimizin ve tüm bayanların hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Bu manada bayanların ev ortamından uzaklaşacakları, hem dinlenip hem de farklı faaliyetler yürütebilecekleri, eğlenip, öğrenecekleri eğitim, kültür, sanat, el becerileri gibi çeşitli kurslar ile her türlü aktivitelerini gerçekleştirecekleri bina ve tesis sayısını her geçen gün arttırmaya devam ediyoruz. Tekkeköy Eğitim Kültür Merkezi, Büyüklü Aysel Şenel Kültür Merkezi, Kutlukent Kültür Merkezi, Köy konakları ve bilgi evlerinin ardından şimdi de sadece bayanların kullanacağı Kutlukent Hanımlar Konağı ile Aşağıçinik Hanımlar Konağını kısa sürede tamamlayarak hizmete sunmaya hazırlanıyoruz. Ayrıca fitness ve spor salonumuz ile yüzme havuzumuzda belirli günlerde sadece bayanların hizmetine sunulmaktadır. Yine ilçemizin mahallelerinde kurslar için tahsis ettiğimiz yerlerde yine o mahalledeki hanımlar el işi, dikiş, nakış, boyama gibi kursların yanında meslek edindirme ve eğitimsel kurslardan yararlanmaktadır. Bunların yanında bayanların uzak kırsal mahallelerimizden merkeze alış verişe inip ve geri döneceği zamana kadar vakit geçirecekleri, dinlenip çaylarını içecekleri bayanlar lokalimizde hizmet vermektedir " dedi.

        Kurs, eğitim, meslek edindirme gibi daha birçok etkinlik için tesisler hazır

        Bayanların her türlü aktivite ve faaliyetlerinin yanı sıra eğitim, kültür, sanat, spor ve çeşitli el beceri kurslarıyla özel günleri için kullanabilecekleri iki farklı hanımlar konağının ilçede hayat bulduğunu söyleyen Başkan Togar, "Bayanların günün stresini atacakları, sohbet edecekleri, hoş vakit geçirecekleri, günlerini yapacakları, eğitim ve kurslar alacakları hanımlar konaklarını inşa ederek ilçemizdeki büyük bir eksikliği ortadan kaldırdık. Kutlukent Şabanoğlu Mahallemizde hayata geçirdiğimiz binamız bir bodrum kat ile üç normal kat olmak üzere toplam 4 katlı ve 800 metrekarelik kullanım alanına sahip olacak şekilde inşa edildi. Zemin katında bayanların spor yapabilecekleri fitness salonu, birinci katında çocuk oyun alanları ve çocuklarla ilgili faaliyet alanları, ikinci katında bayanlara yönelik toplantı, eğitim ve kurs sınıfları üçüncü katında ise mutfak ve kafeteryanın yer aldığı geniş bir salona sahip" diye konuştu.

        Aşığıçinik Hanımlar Konağı bünyesinde farklı özellikler barındırıyor

        Aşağıçinik mevkisinde inşa edilen Hanımlar konağının Kutlukent'te yapılan projeden biraz daha farklı özelliklere sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Togar, "Aşağıçinik Hanımlar Konağımızın zemininde bayanlara özel spor salonu, 1. katta çocukları için kreş, 2. katta ise hanımlar için kurs odaları ve eğitim odaları ile kültür, sanat, eğitim, elişi, sanatsal faaliyetlerin yapıldığı sınıflar bulunuyor. 3. katta da özel günlerin ve eğlencelerin yapılabileceği, içerisinde mutfak ve kafeteryanın da bulunduğu büyük bir salonu var. Aşağıçinik Hanımlar Konağımızı Kutlukent Hanımlar Konağımızdan ayıran en önemli özellik önüne bir de açık alan eğlencelerinin, düğünlerin, kınaların, sünnetlerin yapılabileceği kır düğün salonu ile yanına spor alanı yapmamızdır. Aşağıçinik'te kır düğünlerine, mevlitlere ve sünnetlere önem verilir. Burada düğünler, mevlitler ve sünnetler evlerin önünde ve bahçelerde yapılır. Ancak geçmişte bu bölgemizde açık alanda yapılan eğlencelerde bir takım sıkıntılar ve ölümlü kazalar yaşandı. Biz bu sorunları ortadan kaldırmak için son derece lüks bir kır düğünü alanı da inşa ettik. Aşağıçinik'teki bütün insanlarımız, düğünlerini ve bütün etkinliklerini burada gerçekleştirebilecekler. Kutlukent ve Aşağıçinik Hanımlar konağımızın açılışını önümüzdeki günlerde yaparak hizmete sunacağız" şeklinde konuştu.

        (SAM-SLH-Y)

        16.01.2018 17:00:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa