Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Çakacak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgi aldı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

        Müdürlük toplantı salonunda idari kadroyla bir araya gelen Vali Çakacak'a Eskişehir'deki eğitim öğretim faaliyetleri hakkında brifing verildi. Öğrencilerin, öğretmenlerini her zaman rol model olarak gördüğünü söyleyen Vali Çakacak, eğitimciliğin ne kadar önemli bir meslek olduğuna vurgu yaptı. Son yıllarda devletimizin eğitim alanında çok büyük atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Vali Çakacak, çocukların iyi bir eğitim almalarında, öğretmenlerin olduğu kadar ailelerin de önemli sorumluluğu olduğunu söyledi. Geçmiş yıllara göre Türkiye´de derslik başına düşen öğrenci sayısı 36 iken 24'e gerilediğini, 28 öğrenciye 1 öğretmen düşerken, şimdi ise 17-18 öğrenciye bir öğretmen düştüğünü kaydeden Vali Çakacak; ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmanın temelinin eğitimden geçtiğini belirtti. Son on yılda Türkiye'deki okullaşma oranının hızla yükseldiğini hatırlatan Vali Çakacak, eğitim kurumlarındaki koordineli çalışmanın önemine dikkat çekerek Müdür Necmi Özen'e verdiği bilgiler için teşekkür etti.

        İl genelindeki tüm okullarda eğitim kalitesinin daha çok artırılması için bütün paydaşlarla koordineli bir şekilde çalıştıklarını aktaran Müdür Özen ise, öğrencilerin iyi bir eğitim almasını sağlamak adına devletin ne gerekiyorsa yaptığını söyledi. Eskişehir'de devam eden temel eğitim ve orta eğitim yatırımları hakkında bilgiler veren Müdür Özen, Vali Çakacak'ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

        Öte yandan bilgilendirme toplantısının ardından Vali Özdemir Çakacak, İl Milli Eğitim yöneticileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

        (ÇAĞ-AS-Y)

        16.01.2018 14:32:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa