Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Karamehmetoğlu projeler için destek bekliyor

        (Fotoğraflı)

        Hacı Güneş

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Çermik ilçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, içerdiği mineraller bakımından dünyanın en iyi kaplıca sularını içinde barındıran ilçe için hazırladıkları projelere destek verilmesi halinde turist sayısının 500 bine kadar çıkacağını söyledi.

        Çermik Belediye Başkanı Şeyhmus Karamehmetoğlu, birçok hastalığa şifa olan kaplıca suyuyla ünlü ilçeye gelen turist sayısını arttırmak için projeler hazırladı. Göreve geldikleri günden bu yana kaplıcaları modern bir hale getirmek ve turizm potansiyelini yükseltmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Karamehmetoğlu, "Bu çalışmalarla ilçe ekonomisine önemli oranda katkı sunmuş olacağız. Kaplıcalarımızın suyu o kadar güzel ki yüzde 51 minerali var. Kadın hastalıkları, cilt hastalıkları, romatizma, eklem ağrıları ve birçok hastalığa faydası var. Suyumuz çok güzel ama tesis konusunda çok eksiğimiz var. Bir belediye başkanı olarak kaplıcalara gittiğim zaman utanıyordum. İlçemize bir yılda 150 bine yakın turist geliyor. Büyükpaşa ve Küçükpaşa tarihi hamamlarımızın projeleri hazır. İl valimiz Çermik ilçemize çok değer veren ve çok iyi bilen biri. Bakanlarımızdan, valimizden, Büyükşehir Belediye başkanımızdan Çermik'e destek vermesini istiyoruz. Kaplıcalarımızı dünya markası yapalım. Bu da bizim elimizde. Hep beraber uğraş verdik mi olur. Projelerimiz hazır. Valimizin de talimatı vardır. Çermik'e bu kadar ilgi gösterdiği için kendisine teşekkür ediyoruz. İnşallah Büyükpaşa ve Küçükpaşa hamamlarının projelerine desteğini sunar. Valimizin sözü var ama biraz hızlanmasını istiyoruz. Çünkü sezona yetiştirmemiz lazım. 2 Şubat tarihinde de özel aile kabinleri, bir erkek ve bir bayan kabinlerin ihalesi var. Bunları Ramazan bayramına yetiştirmeye çalışıyoruz ki insanlarımıza iyi hizmet sunalım" dedi.

        Çermik için mega bir proje

        Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'ya Ak Parti İlçe Başkanı Seyit Kaya ile yaptıkları ziyarette kendilerinden mega bir proje istediğini belirten Karamehmetoğlu, "Biz de kaplıcalar bölgesine 10 bin metrekarelik bir SPA merkezi projesi hazırladık. 3 bin kişiye hitap edecek olan bu merkezin hayata geçirilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cumali Atilla'nın bize sözü var. Ona da buradan çok teşekkür ediyoruz güzel ve şirin ilçemize desteğini bekliyoruz. Bu projeler gerçekleştiği zaman gelen turist sayısı 500 bine kadar çıkar ve ilçenin ekonomisine de katkı sunulur. Hizmet anlayışımızda, siyasi anlayışımızda makamları bir amaç olarak değil bir araç olarak kullanıyoruz. Milletimize hizmet sunan bir araç olarak kullanıyoruz. Çermik halkı da yaptıklarımızı takdir ediyor. Demek ki isteyince oluyor" diye konuştu.

        (EK-AKK-Y)

        16.01.2018 14:29:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa