Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FETÖ sanıklarına ceza yağdı

        Şeref Kahraman

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün gizli iletişim ağı by lock programını kullandıkları iddiasıyla ayrı dosyalarda tek tek yargılanan 4 sanığa 1 yıl ila 9 yıl arası hapis cezası verildi.

        Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davalarda tutuklu sanık A.T. Kütahya E Tipi Kapalı Cezaevi'nden, tutuklu sanık M. S.K. Van Kapalı Cezaevi'nden, tutuksuz sanık E.B. Bingöl Solhan Adliyesi'nden hazır edilirken, tutuklu sanık İ. Ö. ise duruşma salonunda jandarma eşliğinde hazır bulundu.

        Ayrı ayrı dosyalarda tek tek yargılanan sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları reddederken, tutuksuz sanık E. B. ise etkin pişmanlıkta bulunduğunu ve bildiği tüm bilgileri verdiğini söyledi.

        Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu, tutuklu sanık eski öğretmen A.T.'e 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan 9 yıl hapsine ve tutukluluk halinin devamına, tutuklu sanık eski öğretmen İ.Ö.'in aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapsine ve tahliyesine, tutuklu sanık M.S.K.'e 6 yıl 3 ay hapsine ve tahliyesine karar verdi. Mahkeme, tutuksuz sanık E.B.'a ise etkin pişmanlık indirimi ile 1 yıl 6 ay 22 gün verdiği hapis cezasını erteledi.

        (AÖ-Y)

        16.01.2018 14:05:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa