Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yerli ve yabancı turistlerden Zobran Köyü'ne büyük ilgi

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'in Vezirhan Beldesine bağlı Zobran Köyü 2017 yılında hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

        2017 yılının Haziran ayında Zobran Köyü'nde bir fikir olarak başlatılan Kırsalda Köy Turizmi projesi şekillenmeye başlarken, köy yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Zobran köyünde 6 aylık gibi kısa zamanda 15 gönüllü 37 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Gönüllüler en az bir hafta, en uzun 2 ay köyde konakladı. Fransa, İsviçre, Çek Cumhuriyeti ve son olarak Şili'den gelen yabancı turistler Zobran köyünde gönüllü olarak kırsal hayatı tecrübe etti. Şili'den Zobran Köyü'ne gelen Anica ve Diego köyü çok beğendiklerini ve köyde kırsal yaşamanın tadına vardıklarını söyledi.

        Öte yandan Vezirhan Belediye Başkanlığının Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın 2018 yılı Mali Destek Programı açıklandıktan sonra Zobran köyü için proje yazma çalışmalarına başladıklarını ve 2018 yılının Mart ayına kadar projelerini BEBKA'ya sunacakları öğrenildi.

        (CKT-AS-Y)

        16.01.2018 12:36:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa