Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akçadağ'da su sıkıntısı

        (Fotoğraflı)

        Hasan Eryılmaz

        MALATYA (İHA) - Malatya'nın Akçadağ ilçesinde su sıkıntısı yaşayan vatandaşlar yetkililerden yardım istedi.

        Akçadağ ilçesine bağlı Kozluca Mahallesi Kümeevler Mezrası sakinleri, şebekenin bulunmaması sebebiyle, su ihtiyaçlarını kendi imkanları ile oluşturdukları depolarından sağlamaya çalışıyor.

        15 hanelik mezranın su ihtiyacını 1,5 kilometre ilerideki kaynaktan hortumlarla su deposuna taşıyan mahalle sakinlerinden Hamit Şimşek, kaynak suyunun da kurumak üzere olduğunu belirterek, "Biz 25 yıldır susuz yaşıyoruz. Evlerimize şebekelerimiz biz çektik, su depomuzda yaptık ama suyumuz yok. Konuyu yetkililere bir çok defa ilettik bir sonuç alamadık. Camimizde su yok, cemaat abdest almaya su bulamıyor. Yıllardır mahallemize hizmet alamıyoruz" dedi.

        Bölgede bulunan yaylada da su sıkıntısı yaşandığını aktaran, mahalle sakinlerinden Bekir Ulutaş ise, "Yayladaki su sıkıntısını gidermek adına bölgeye babamın adına bir çeşme yaptırdım ancak çeşmeyi kırmışlar, kırılan çeşmede yüzlerce büyük küçükbaş hayvanın su ihtiyacı karşılanıyordu. Konuyu yargıya taşıdım ama bir sonuç alamadık. Yetkilerden su sorunumuzun çözülmesi için yardım bekliyoruz" diye konuştu.

        (HE-BT-AOA-Y)

        16.01.2018 11:55:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa