Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitimlerini tamamlayan İHH Arama Kurtarma ekibine sertifika

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kütahya Şubesi arama kurtarma ekibi sertifikalarını aldı.

        Arama kurtarma ekibi ve eğitimler hakkında bilgiler veren İHH Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, "20 kişilik arama kurtarma ekibimiz yangına müdahale ve ilk yardım eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Bundan sonra Bursa ve Kütahya'da iki kampımız var buralarda da araziye dönük tatbikat çalışmalarımız olacak. Resmi ve sertifikalı olarak, arama kurtarma ekibi alet edevatı ile birlikte herhangi bir kaza ve afet durumunda bu hizmetleri vermek üzere AFAD'ın yanında görev alacak" dedi.

        "Allah bunları bir afet ortamında kullanma fırsatı vermesin"

        İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın Türkiye'nin yüz akı kurumlarından biri olduğuna dikkat çeken AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, "Yapılmış olan tanıtımda görmüş olduğumuz malzeme ve ekipmanın burada gönüllü bir ekip tarafından bulundurulması bizi memnun etti. Allah bunları bir afet ortamında kullanma fırsatı vermesin ancak bunların da eksik olmaması lazım. Her zaman hazırlıklı olmalıyız" dedi.

        İçişleri Bakanlığı Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekibi Projesi kapsamında alınan malzemeleri inceleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, arama-kurtarma faaliyetlerinde gelinen noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür eden ve sertifika almaya hak kazananları da tebrik eden Vali Nayir, "Hamdolsun bugün geldiğimiz nokta olarak hem merkezi yönetimin AFAD başkanlığında yeterli malzemesi ve elemanı var hem yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz itfaiyeler olarak çok daha iyi hale geldi. Üçüncü ayak olan sivil toplum ayağında da gönüllü teşekküllerini bu şekilde tamamlamış oluyoruz. Bir kaza bela durumunda hem merkezi hem yerel yönetim hem de gönüllü teşekküllerimiz birlikte hareket edecekler, koordinasyonu sağlayacaklar. Bugün arkadaşlarımız hem AFAD hem itfaiye hem de sağlık teşkilatımızdan almış oldukları eğitimlerin karşılığı olan sertifikalarını almış oldular" diye konuştu.

        Eğitimleri başarıyla tamamlayan arama kurtarma ekibinin sertifikaları, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Kütahya Şubesi Başkanı Mustafa Yenipazar tarafından verildi. (EFE)

        16.01.2018 11:44:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa