Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de 'Çöp Taksi' uygulaması

        - Akdeniz Belediyesi, ilklerine bir yenisini daha ekleyerek kentte 'Çöp Taksi' uygulaması başlattı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'de merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından, temiz ve sağlıklı bir kent çalışmaları kapsamında 'Çöp Taksi' uygulaması başlatıldı.

        Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü filosuna katılan 2 yeni araç ile cadde, sokak ve kaldırımlardaki atıklar kolaylıkla toplanabilecek.

        Toplam 3 buçuk ton kapasiteli çöp taksiler, haftanın 7 günü mesai saatleri içerisinde vatandaşlardan gelen talep ve şikayetler doğrultusunda cadde, sokak veya kaldırımlara bırakılan çöplerin kolaylıkla toplanıp kent merkezinden çıkarılmasını sağlayacak.

        Akdeniz geneline hizmet verecek olan bu araçlar, özellikle düğün veya taziyeler sonrası sokak, kaldırım veya boş arazilerde oluşan çöplerin toplanıp mahallelerden uzaklaşması için çalışacak. Çöp taksilere yüklenen atıklar ardından büyük çöp kamyonlarına aktarılıp katı atık bertaraf tesisine taşınacak. Mobil çöp taksiler, kent genelinde bir şoför ve bir temizlik personeli ile hizmet verecek. Çevre Koruma-Kontrol Müdürlüğü araç filosuna, 2 adet çöp taksinin yanı sıra son teknolojiye sahip 1 adet yol süpürme aracı da katarak gücünü daha da arttırdı.

        Pamuk: "Mobil çöp taksiler sayesinde Akdeniz daima temiz kalacak"

        Bir ilk olan mobil çöp taksi uygulamasını Mersinlilerin hizmetine sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, "Mersinlilerin temiz, sağlıklı ve düzenli bir kentte yaşam hakkı korumak ve bu hakkı sürdürmek için Akdeniz Belediyesi olarak elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz. Bugün vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz çöp taksiler sayesinde, kentimizin caddeleri, sokak, kaldırım ve meydanları sürekli temiz kalacak. Bu araçlar, ilçe genelinde olmakla birlikte, Yoğurt Pazarı Parkı, Silifke, İstiklal, Kuvvai Milliye ve Zeytinlibahçe gibi yoğun işyerleri ve insan hareketliliğinin olduğu caddelerde ağırlıklı hizmet verecek" dedi.

        "Halkımıza temiz ve sağlıklı bir kent sunmak için görev başındayız"

        Başkan Pamuk, mesai saatleri içerisinde mobil taksilerin kentte gün boyu dolaşıp cadde, sokak veya kaldırımlara bırakılan atıkları toplayacağını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Amacımız, halkımıza temiz ve düzenli bir kent yaşamı ve sağlıklı bir çevre sunmaktır. İnsan ve kent odaklı yönetim anlayışı ile öncelikli olarak vatandaşlarımızın talebini ve memnuniyetini dikkate alarak projeler üretiyoruz. Akdeniz ve Mersin sakinlerine daha güzel ve yaşanabilir bir kent sunmak için yoğun bir emek ve gayretle yeni proje ve hizmetlerimize devam edeceğiz."

        (HSK-Y)

        16.01.2018 11:37:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa