Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siirt'te 'Hayır Çarşısı' hizmete girdi

        - Kayyum atanan Siirt Belediyesi çalışıyor

        - Sosyal projeler hayata geçiren kayyum vatandaşları mutlu ediyor

        - Siirt Belediyesi hayır çarşısı ile vatandaşların kıyafet ihtiyacını karşılıyor

        (Fotoğraflı)

        Selami Deniz

        SİİRT (İHA) - İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Siirt Belediyesine görevlendirilen Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatları ile yapılan hizmetler vatandaşlar tarafından taktir topluyor. Belediye Başkanı Taşkın'ın talimatları ile Siirt'te kurulan hayır çarşısı ile ihtiyaç sahibi vatandaşların kıyafet ihtiyaçları karşılanıyor.

        Hayır Çarşısında, bay-bayan ve çocuk giyiminin yer aldığını söyleyen Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, "Belediyemiz 5-6 aydır vatandaşlarımızın kıyafet ihtiyaçlarını karşılıyor. Çarşımızı daha modernize ettik. Bu bizim mutluluk duyduğumuz hizmetlerden bir tanesi. Vatandaşlarımız hiç rencide olmadan gelip burada herhangi bir mağazada alış-veriş yaparcasına istedikleri kıyafetleri belirli limitler içerisinde seçip alabiliyorlar. Hayır Çarşısından bugüne kadar 810 ailemize giyim yardımını ulaştırdık. Her türlü giyim malzemesini burada bulundurmaya çalışıyoruz. Eşofmanından, kabanına, botundan, ayakkabısına, gömleğinden, çocuk kıyafetine, yaşlı ve yetişkin vatandaşlarımıza kadar her türlü giyim mevcuttur. Hayır severlerin göndermiş olduğu kıyafetleri dağıtıyoruz. Bize destek olan kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

        İhtiyaç sahibi vatandaşlar ücretsiz giydiriliyor

        Taşkın, hayır çarşısına günde 47 vatandaşın geldiğini söyledi. Listelerindeki kayıtlı olan vatandaşları kapasite ölçüsünde davet ettiklerini belirten Taşkın, "Biz bizzat çağırıyoruz. Ayrıca bize başvuran vatandaşımız olursa biz yine değerlendirmeleri yapılmak suretiyle buradan istifade ettiriyoruz. Depomuz var, buradaki ürünler tüketildikçe yenileniyor. İnşallah vatandaşlarımız buradan gönül rahatlığıyla ayrılacak. İhtiyaçlarını giderecek. Biz de vatandaşımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

        Siirt Belediyesi tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi aileler için kurulan hayır çarşısında hayırseverlerin destekleri ile alınan kıyafetler ihtiyaçlara göre ücretsiz olarak dağıtılarak vatandaşlara destek sağlanıyor. Vatandaşlar ise belediye tarafından yapılan hizmetleri taktirle karşıladıklarını belirterek, hiç bir şekilde rencide olmadan ihtiyaçlarını giderdiklerini dile getirdi.

        Belediye binasının alt katında hizmete giren hayır çarşısına gelen ve listede ismi bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, belirlenen limit ölçüsünde kıyafetlerini alarak hiç bir ücret ödemeden evlerine gidiyor. Hayır çarşısında görevli belediye personeli gelen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaları için yardımcı oluyor.

        (SD-AKK-Y)

        16.01.2018 10:59:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Siirt İlçeleri
        Tüm Siirt Haberleri
         Siirt

        Siirt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa