Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Böcek, 'atölyeleri' inceledi

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Konyaaltı Belediyesi, "Yer Altı Çöp Konteyneri Projesi" kapsamında 2017 yılında 26 ayrı noktada 130 konteyneri yer altına aldı.

        Konyaaltı Belediyesi, "Yer Altı Çöp Konteyneri Projesi"yle konteynerlerin büyük bir bölümünü yerin altına aldı. Projenin başladığı günden bu yana 250 ayrı noktada 550 konteyner yer altına alındı. 2017 yılında ise 26 ayrı noktada 130 çöp konteyneri yer altına alındı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Temizlik İşleri Müdürlüğü atölyelerinde üretimi yapılan konteynerleri yerinde inceledi.

        Öncelikli olarak okul ve kamu kurumları çevresinde bulunan konteynerlerin tamamını yer altına aldıklarını ifade eden Başkan Böcek "ilçenin uygun yerlerine çukur açılıyor, içine konteyner yerleştiriliyor ve üstü kapatılıyor. Çukurun üstüne, alttaki konteynerle bağlantılı olacak şekilde bir kapak yerleştiriliyor. İnsanlar ayağı ile basarak çöp bidonunu açıyor içine çöplerini atıyor. Konteyner dolunca bir kamyon gelip, genellikle vinç yardımıyla alttaki konteyneri boşaltıyor. Böylece çöpler birkaç dakika içinde bu kadar pratik ve temiz şekilde toplanıyor. Üstelik yer altı konteynerleri, yer üstünde yaygın kullanılanlardan dört kat daha fazla çöp alıyor. Böylece kent sakinleri çöp kokusundan ve görsel kirlilikten de kurtuluyor."

        2017 yılında 26 noktada 130 çöp konteynerini yer altına aldıklarını dile getiren Muhittin Böcek, yine geçtiğimiz yıl yer altı ve üstü bin 600 çöp konteynerinin bakım ve tamirini yaptıklarını kaydetti.

        (SÇ-SÇ-Y)

        16.01.2018 10:19:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa