Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kahta'da okuma yazma kursu ilgi görüyor

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Türkoğlu

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Kahta ilçe Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma, yazma kursu vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

        Kadın ve Çocuk Hakları Derneği tarafından organize edilen Kahta Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan okuma ve yazma kursuna katılan kursiyerlere toplam 120 saat ders verilecek.

        Kahta Hürriyet İlkokulu öğretmeni İbrahim Akgün tarafından verilen kurs, 3 Mart 2018 tarihine kadar sürecek. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlara okuma ve yazmayı öğretmek amacıyla açılan kursta başarılı olan kursiyerler aldıkları belgeyle sürücü ehliyetine de başvurabilecek.

        Okuma, yazma kursu hakkında bilgi veren Kahta ilçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Güllü, "Açtığımız okuma yazma kursuna vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Talebin bu şekilde yoğun devam etmesi durumunda bir kurs daha açmayı düşünüyoruz. Bizler şuan kursiyerlerimize okuma yazma eğitimi vermekle birlikte her ay düzenli olarak seviye tespit sınavlarını da yapıyoruz. Başarılı olacak kursiyerlerimize vereceğimiz okuryazarlık belgesi aynı zamanda ilkokul diploması yerine geçiyor. Kursiyerlerimiz bu belgeyle sürücü belgesi de alabilecektir. Kursu tamamlayan kursiyerlerimiz sınava tabi tutulacaktır. Sınavda başarı gösteren kursiyerlerimize belgelerini vereceğiz, tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Kursun başarılı bir şekilde yürütülmesinde emeği geçen Kurs öğretmeni İbrahim Akgün ve Kadın ve Çocuk Hakları Derneği Emine Kardeş'e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (HT-AHM-Y)

        15.01.2018 17:26:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa