Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ziraat teknikerleri lisans tamamlama hakkı istiyor

        (Fotoğraflı)

        Nurhan İçmez

        TOKAT (İHA) - Tarım ve Ziraat teknikeri olarak görev yapan yüksek okul mezunu ve ön lisans eğitimi alan binlerce görevli lisans tamamlama hakkı verilmesini istiyor.

        Türkiye'de aktif çalışan 6 binin üzerindeki ziraat teknikeri, lisans tamamlama konusundaki mağduriyetlerinin giderilmesi istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tokat ziyaretlerinde "Cumhurbaşkanım Ziraat Teknikerlerine Lisans tamamlama hakkının verilmesini istiyoruz" pankartı açarak seslerini duyurmaya çalışan ziraat teknikerleri adına Hasan Pelit, açıklamalarda bulundu. Pelit, aynı bakanlıkta çalışan veteriner sağlık teknikerlerinin 19.11.2014 Tarih ve 6569 sayılı kanunun 69'uncu maddesinin tanımış olduğu lisans tamamlama hakkına sahip olduğuna dikkat çekerek,"Biz ziraat teknikerleri olarak 19.11.2014 Tarih ve 6569 sayılı kanunun 69'uncu maddesine, ziraat teknikerlerinin de eklenmesini böylece yıllardır gösterdiğimiz çabamızın karşılığı olarak, lisans tamamlama hakkımızın verilerek bu konudaki adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. YÖK başkanlığıyla yapılan görüşmelerde kendileri için bir sorun olmadığını, yerlerinin müsait olduğunu, yalnız kanunda küçük bir değişiklik olmasını gerektiğini söylediler. Cumhurbaşkanım sizlerin değerli katkılarıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bünyesinde kültür seviyesi daha yüksek, daha donanımlı ziraatçılar olarak vatandaşımıza hizmet götürme konusunda daha faydalı olacağımıza inanıyoruz. Allah sizden razı olsun" dedi.

        (Nİ-UY-Y)

        15.01.2018 17:24:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa