Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitimcilerden örnek çalışma

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Türkoğlu

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Edebiyatçı Yazar Hikmet Kızıl ve Eğitimci Hacı Yusuf Bozan tarafından 'Yeni Yılda Armağanınız Kitap Olsun' kampanyası başlatıldı.

        Kütüphanesi olmayan köy ve ilçe okullarını kitapla buluşturmak için sosyal medya üzerinden hayırseverlere çağrıda bulunan Hikmet Kızıl ve Hacı Yusuf Bozan kitap okumanın öneminden bahsetti. Her şeyin devletten beklenilmemesi gerektiğini söyleyen Eğitimci Kızıl, "Çoğu insanın evinde zamanında kendilerinin veya çocuklarının okuduğu kitaplar var, bunlar bir süre sonra çöpe atılıyor veya atıl bir durumda bekletiliyor. Bizler bu kitapları ihtiyacı olan köy okullarına ulaştırmanın derdindeyiz. Bu şekilde hem kağıt israfının önüne geçiyor hem de kütüphanesi olmayan okullara devlet bütçesine zarar vermeden herkesin faydasına bir iyilik hareketine aracı oluyoruz. 'Yeni Yılda Armağanınız Kitap Olsun' sloganlarıyla yola çıktığımız yolda tek amacımız kitap sıkıntısı çeken köylerimize ve ilçelerimize kitap ulaştırmaktır. Kütüphaneler kurarak okuyan, bilgilenen bir toplum oluşturmak ise en önemli hedefimizdir. Hayırsever vatandaşlarımız ve kıymetli dostlarımızın katkılarıyla toplanan kitaplar, okullarında kütüphanesi bulunmayan öğrencilerimizin hizmetine sunulacak" dedi.

        Kırtasiye malzemesi ihtiyacı olan öğrencilerinde ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Hikmet Kızıl ise "Bu konuda bizlere ulaşan hayırsever dostlarımızın yardımlarıyla ihtiyacı olan öğrencilerin yüzlerini güldürüyoruz. Hayırsever vatandaşlarımıza, iş adamlarımıza kampanyamıza destek vermeleri için çağrıda bulunuyoruz. Kitap kampanyamıza destek olan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak'a ve tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        (HT-SD-Y)

        15.01.2018 17:03:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa