Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Toprak'tan kursiyerlere malzeme desteği

        (Fotoğraflı)

        Feyzullah Taş

        HAKKARİ (İHA) - Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 960 kursiyer ve 34 eğitmenin görev yaptığı kültür merkezine malzeme desteğinde bulundu.

        Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, beraberindeki eşi Dr. Funda Toprak, Vali Toprak'ın ağabeyi Fuat Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahir Tekin ile Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür Sanat Merkezini ziyaret etti. Vali Toprak ve beraberindekiler; merkezdeki eğitim odası, bateri sınıfı ve dengbejler salonunu ziyaret etti.

        Burada konuşan Vali Toprak, daha önce ziyaret edip açılışını yaptıkları kültür sanat merkezindeki gençlerin bazı ihtiyaçlarının olduğuna şahit olduklarını belirterek, bunların tamamlanması konusunda bazı müzik aletleri, ses sistemleri, mikrofonlar, gitar, org, saz, davul, bateri alma sözü verdiğini hatırlattı. Vali Toprak, "Çaba sarf ederek müzik malzemeleri konusundaki sözümüzü yerine getirerek en uygununu ve en kalitelisini gençlerimize yakışacak şekilde aldık. Türkiye'deki en güzel malzemeleri getirdik ve istifadelerine sunduk. Geçen cumartesi günü ise bize güzel bir görsel şölen izlettiler. İnşallah bu verdiğimiz yeni müzik malzemeleri ile daha iyi konserler vereceklerdir. Bunun yanında yöremizin binden fazla oyun çeşidi olduğunu biliyorum. Bunların tam olarak izleyiciye aksettirebilmesi için yöresel kıyafetlerle özüne uygun şekilde temin etmemiz gerekiyordu. Irak ve İran'da bu araştırmamızı yapıp, erkek ve bayanlarımız için cemadani, şelşepik, şal, reşik, kesveren, kiraz fistan ve gerdanlık temin ederek bir küçük törenle kendilerine teslim ettik. Her zaman keyifle izlediğimiz bu gösterileri inşallah bundan sonra da keyifle izleyeceğiz. Hakkari'mize özgü, bölgemize özgü birbirinden renkli ve kıymetli eserleri inşallah bu enstrümanlar ve kıyafetler eşliğinde tekrar sanatsal gösterileri izleyeceğiz ve Türkiye'mize de izlettireceğiz. Hakkarili gençler çok yeteneklidir, başarıların devamını dilerim. Bir nebze de olsa yardımımız oluyorsa ne mutlu bize. İnşallah bu hediyelerimiz onlara hayırlı uğurlu olur. Ayrıca müzik, tiyatro, halk oyunları, dengbejler başta olmak üzere 14 dalda 34 eğitmenimiz burada görev yapıyor ve 930 kursiyerimiz bu kurslara katılmaktadır" diye konuştu.

        (FT-MSA-Y)

        15.01.2018 17:01:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hakkari İlçeleri
        Tüm Hakkari Haberleri
         Hakkari

        Hakkari

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa