Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eşkinat: "Hedefimiz Tekirdağ'a önce Avrupa sonra da Dünya Şampiyonası getirmek"

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Türkiye Yelken Federasyonu tarafından İstanbul Olimpiyat Evi'nde 2016-2017 yıllarının en başarılı sporcularının ödüllendirildiği TYF 2016-2017 Yelken Ödüllerine katılan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Sesimizi Avrupa'ya duyurmayı başardık. Yelken sporunu Tekirdağ'da daha da geliştirmek istiyoruz. Hedefimiz Tekirdağ'a önce Avrupa sonra da Dünya şampiyonası getirmek." dedi.

        Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından 2016-2017 yıllarının en başarılı sporcularının ödüllendirildiği TYF 2016-2017 Yelken Ödülleri organizasyonuna katıldı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Olimpiyat Evi'nde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlarken açılış konuşmasını Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak gerçekleştirdi.

        Özlem Akdurak açılış konuşmasında yelken sporuna destek verenlere teşekkür ederken, "Yelken sporunu bugünlere taşıyan başta eski başkanlarımız olmak üzere tüm yelken emekçilerine teşekkürlerimi sunuyorum. En büyük amacımız yelken sporunun önünde engel olan tesisleşme sorununu ortadan kaldırmaktır. Bu noktada bizlere destek olan herkese teşekkür ederim. Ülkemiz ve yelken sporumuz için desteklerinizin sürmesini diliyorum" dedi.

        Başkan Eşkinat'a katkılarından dolayı plaket verildi

        Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak'ın açılış konuşmasının ardından yelken sporuna katkı verenlere plaket takdim edildi. Plaketini almak üzere sahneye davet edilen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a plaketini Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Doğaner takdim ederken yelken sporuna katkılarından dolayı teşekkür etti.

        Ödül töreni 2016 ve 2017 yılında ulusal yarışmalar sonucunda Türkiye sıralamasında ilk üçe giren sporculara ödül verilmesi ile devam etti.Uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil ederek dereceye giren sporculara da ödül verilen törende Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yelken sporunda sesimizi dünyaya duyuran kadın sporcularımıza ödüllerini takdim etti.

        "Hedefimiz Tekirdağ'a önce Avrupa sonra da dünya şampiyonası getirmek"

        Ödül töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Eşkinat, "Yelken alanında 3 yıldır Rodostocup Yelken yarışlarını düzenliyoruz ve bu yarışlar artık bir marka. Rodostocup Yelken Yarışlarının yanı sıra bu yıl 50. Balkan Yelken Şampiyonası'nı federasyonumuzla birlikte Tekirdağ'da gerçekleştirdik. Çok da güzel bir organizasyon oldu. Sesimizi Avrupa'ya duyurmayı başardık. Yelken sporunu Tekirdağ'da daha da geliştirmek istiyoruz. Hedefimiz Tekirdağ'a önce Avrupa sonra da Dünya şampiyonası getirmek." dedi.Açıklamalarına ödül töreni ile devam eden Eşkinat; "Bugün federasyonumuzun daveti üzerine geldim. Katkılarımızdan dolayı bize teşekkür plaketi verdiler. Aynı zamanda ülkemizi dünyanın dört bir yanında başarıyla temsil eden kadın sporcularımıza ödüllerini verme mutluluğunu yaşadım. Kendilerine çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

        Öte yandan Türkiye Yelken Federasyonu tarafından 2016-2017 yıllarının en başarılı sporcularının ödüllendirildiği TYF 2016-2017 Yelken Ödülleri'nde Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'nden Ayşenur Orhan 2016 ve 2017 yılları Laser Radial Rank Kızlar kategorisi 1.'si ödülünü alırken yine Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'nden Zülal Alev Erkan ise Balkan Şampiyonası Kızlar kategorisi 1.'liği ile ödül kazandı.

        (MA-MEF-Y)

        15.01.2018 16:06:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa