Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye'de 'Sporda Yetenek 10'la Gelecek, Onlarla Gelecek' koordinasyon toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan, Balıkesir merkez ve 20 ilçesinde uygulanan "Sporda Yetenek 10'la Gelecek, Onlarla Gelecek" projesi kapsamında Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner tarafından değerlendirme toplantısı yapıldı. Kaymakam Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sabri Pekşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Selçuk Çiftçi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Bilen, ilk ve ortaokul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri, spor salonu olan okulların müdürleri ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürünün de hazır bulunduğu toplantıda, projenin daha sağlıklı yürütülebilmesi için bilgilendirme yapılıp katılımcıların görüşleri alındı.

        Projenin çok yararlı olacağına inandıklarını anlatan Kaymakam Hüseyin Öner, "Bildiğiniz gibi projenin hedef kitlesi 7-14 yaş arası maddi ve sosyal sıkıntılar içinde olan ailelerin çocuklarıdır. Proje, bu durumda olan ve kendiliğinden spora, sanatsal ve kültürel faaliyetlere erişemeyen çocukları bu etkinliklere yönlendirmeyi amaçlıyor. Valimiz Ersin Yazıcı, bu durumda olan çocuklar için bu projeyi çok önemsemekte. Yetenekli olduğu halde maddi imkansızlıklar nedeniyle sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklere katılamayan öğrencilerimiz için çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Hepinizden, okullarınızda bu tür etkinlikler düzenleyerek dezavantajlı çocuklarımızı etkinliklerin içine almanızı bekliyorum. Voleybol, basketbol, hentbol, badminton, masa tenisi, güreş, tekvando, yelken, halter olarak 9 spor dalında koordineli çalışıldığı takdirde bu proje amacına ulaşacaktır. Yalnız bu projeyi sadece sportif etkinlik olarak düşünmeyelim. Mutlaka sanatsal ve kültürel etkinlikler de düzenlenmeli ve bu çocuklarımız bu etkinliklere dahil edilmelidir. Mesela bir gezi düzenleyerek önceliği dezavantajlı öğrencilerimize verebilirsiniz. Gerek okul müdürlerinden gerekse beden eğitimi öğretmenlerinden vakit kaybetmeden gereken planlamaları yapmalarını istiyoruz" dedi.

        Toplantıya katılan Türkiye ve Avrupa Şampiyonu Eski Milli Güreşçi Aslan Seyhanlı da gençleri spora yöneltmenin önemini vurguladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sabri Pekşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz ve Şube Müdürü Bilal Bilen tarafından projenin Burhaniye'de şu ana kadarki durumu ve bundan sonra yapılması planlanan etkinlikler hakkında bilgiler verildi.

        (FT-EME)

        15.01.2018 14:01:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa