Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trakya Üniversitesi bir ilke daha imza atıyor

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ulusal alandaki saygın müzelerle ortak bir çalışma yürütüyor.

        Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Gökduman organizatörlüğünde ve Araştırma Görevlisi Zerrin Pehlivan yardımcılığında yürütülen araştırma projesi aynı zamanda müzelerin eğitimdeki rolünü ve eğitimde kullanımını sorguluyor.

        Proje boyunca toplamda 150'ye yakın öğrencinin 5 farklı müzede çizim ve resim gibi çeşitli eserler üretmesi ve sosyal etkileşimi planlanıyor. Şu ana kadar İstanbul Rahmi Koç Teknoloji Müzesi'nde ve Edirne Arkeoloji Müzesi'nde iki etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Trakya Üniversitesi Resim Bölümünün farklı sınıflarındaki öğrencileri katılıyor.

        Etkinlik hakkında konuşan Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Gökduman, "Müzeler sanatla uğraşanlar için kütüphaneler gibidir, görsel bilgilerin toplandığı depolandığı sahalardır. Bunun için müzelerle daha sıkı ilişki kurulması gerekmektedir. Bu etkinliklerle sadece üniversitemiz dışarıda temsil edilmiyor aynı zamanda öğrencilerimiz sosyal hayatla daha fazla ilişki kuruyor. Sosyal etkileşimin, bu etkinliğin bizlere en büyük katkısı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

        Etkinliğin farklı müzelerde yıl boyunca devam etmesi bekleniyor.

        (KU-ÖK-Y)

        15.01.2018 13:59:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa