Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ETSO gastronomi kültürü çalışmalarına devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Sürdürülebilir Kalkınma Kuruluşu ortaklığında Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen Avrupa Birliği Projesi "TransGurmeTur"un ikinci toplantısı düzenlendi.

        Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantılara, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren ve TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ev sahipliği yaptı. Yeme içme kültürü, turizmi Bulgaristan ve Türkiye sınır bölgelerinde geliştirilmesi ve tanıtımını hedefleyen TransGurmeTur proje toplantısına Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yancho Yanev ve Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası personelleri de katılım sağladı.

        Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yancho Yanev, "Bir araya geldiğimiz 2018 yılında da, 2017 yılında ki tüm güzellikler yeni yılda artarak bizlerle olsun. IPA Bulgaristan Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının yeni dönem teklif çağrısı açıklandı. Üzerinde çalışmaya başladık. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası bu konuda çok aktif ve başarılı bir ortak. Üzerinde hemfikir olduğumuz konularda çalışmalarımızı sürdürmeyi dileriz" dedi.

        Yeni yılın ilk proje toplantısı olduğunu dile getiren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ise, "Geçmiş yıllara bakıldığında Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ile güzel girişimler ve işbirliklerimiz var. İlerleyen süreçte bu işbirliklerinin gelişerek devam etmesi adına Oda olarak ekibimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2 gün süreli olarak gerçekleşecek olan proje çalışmalarınızın başarılı ve verimli geçmesi dileklerimle" sözlerine yer verdi.

        Konuşmaların ardından Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen Avrupa Birliği projesi "TransGurmeTur" toplantısına geçildi. İki gün süre ile devam eden toplantılarda, her iki bölgenin gastronomi kültürü ve bunun turizm üzerine katkıları üzerine çalışıldı.

        (KU-MEF-Y)

        15.01.2018 13:15:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa