Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kepez'de yeşil alan rekoru

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Kepez Belediyesi, 2017 yılında ilçeye 1 milyonun üzerinde bitki dikti. Kepez, toplamda 3 milyon 3 bin 345 metrekare yeşil alan miktarı ile bir rekora imza attı.

        Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2017 yılında ilçenin dört bir yanını yeni bitkilerle donatarak yeşil alanları görsel şölene dönüştürdü. Kepez Belediyesi 2017'de ilçenin farklı noktalarına ektiği birbirinden çeşitli bitkilerle daha yeşil bir Kepez için çalıştı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen peyzaj, park ve bahçe çalışmaları kapsamında ilçenin farklı noktalarına 1 milyondan fazla bitki ekildi.

        İlçenin yol, cadde, park ve bahçelerine 18 bin 266 adet ağaç ve çalı bitkisi, 880 bin 250 adet mevsimlik bitki ve 120 bin adet soğanlı bitki ekildi. Toplamda 1 milyonun üzerinde yeni bitkinin Kepez topraklarıyla buluştuğu 2017 yılında, ilçenin yeşil alan miktarı 377 bin metrekare artırılarak, toplam yeşil alan miktarı 3 milyon 3 bin 345 metrekare olarak bir rekora imza atıldı.

        11 yeni temalı park

        Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla modern kentleşmeye paralel modern yeşil alanlar üreten Kepez Belediyesi, 2017 yılında tüm bunların yanı sıra 11 adet temalı park çalışmasına da imza attı. Anadolu Oyuncak Müzesi, Demokrasi Anıtı, Dokuma Nostaljik Araç Müzesi. Tek Sarnıç Kent Parkı, Varsak Çim Saha, Temalı Zeytin Bahçesi, Semt Spor Sahaları, Dokuma Minyatürk, Temalı Portakal Bahçesi, Anadolu Bahçeleri, Sanatsal Çeşmeler, Trafik Eğitim Parkı, Türk Kültürü Parkı, Vagon Kütüphanesi ve Dokuma Spor Sahası gibi tamamlanan ve yapımı devam eden temalı parklar da Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün 2017 yılına attığı imzalar olarak Kepez'in çeşitli noktalarında yer alıyor.

        (SÇ-SÇ-Y)

        15.01.2018 13:07:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa